Одеські дорожники витратять майже 30 млн грн на масштабний ремонт одного перехрестя

Одеські дорожники витратять майже 30 млн грн на масштабний ремонт одного перехрестя
За роботи чиновники готові заплатити 28,9 мільйона гривень
Фото з відкритих джерел

Ремонт перехрестя будуть робити за новими технологіями

У мерії Одеси, як і планували, готуються капітально відремонтувати перехрестя вулиці Водопровідній і Високого провулка. Про це пише місцеве видання «Пушкінська».

Ремонт передбачає не тільки повну заміну трамвайних шляхів, а й благоустрій прилеглої території. За роботи чиновники готові заплатити 28,9 мільйона гривень.

Капремонт розгорнуть на досить великій площі – 7,6 тисячі квадратних метрів. Майбутній підрядник, згідно з техзавданням, займеться не тільки самим перехрестям, а й підходами до нього.

У документах сказано, що після ремонту на розі Водопровідній і Високого провулка покладуть нове покриття на дорогу і тротуари, встановлять нові бордюри, опори контактної мережі електротранспорту, нову огорожу і зупинку.

Фото: скріншотФото: скріншот

У грудні ремонт цього перехрестя обговорювали на засіданні депутатської комісії мерії з питань транспорту. Тоді членів комісії здивувала площа ремонту. Для порівняння, капремонт цілого кварталу Преображенської – від Новощіпної ряду до Пантелеймонівської – розгорнуто на площі 6,4 тисячі квадратних метрів.

Представник управління дорожнього господарства парирував, що зайві «квадрати» ніхто ремонтувати не буде, а рейки треба міняти не тільки на перехресті, а й робити «прогони вправо-вліво».

Крім того, за словами депутата міськради від «Довіряй справам» і співвласника дорожньої компанії «Ростдорстрой» Юрія Шумахера, працювати з рейками будуть за новою технологією. Після ремонту, щоб їх переїхати, вже не потрібно буде пригальмовувати. Прям як зараз на перетині проспекту Небесної сотні і Лінії 13-го трамвая, де ремонт робив якраз «Ростдорстрой».

Аукціон на ремонт перехрестя Водопровідній і Високого провулка призначений на 16 лютого. Термін закінчення робіт планується – до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що у 2021 році дорожники мерії мають намір витратити на поточні і капітальні ремонти одеських вулиць майже 315 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: