Федерація легкої атлетики скасовує збори провідних спортсменів через відсутність фінансування від Кабміну

Федерація легкої атлетики скасовує збори провідних спортсменів через відсутність фінансування від Кабміну
Володимир Бородянський обіцяв спортсменам світле майбутнє
Рубрика

Так виглядає «зробили це разом» у спорті

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул записав на власній сторінці в Youtube звернення шокуючого змісту. Згідно з озвученою інформацією, через відсутність фінансування з боку очолюваного Володимиром Бородянським Міністерства культури молоді і спорту, легкоатлети змушені відмовитися від проведення найближчих учбово-тренувальних заходів, які є одним із перших етапів підготовки до Олімпіади-2020 у Токіо.

«Цілеспрямована та планомірна підготовка до олімпійського сезону, яка тривала до 18 грудня, переривається, - заявляє Ігор Євгенович. – Саме сьогодні Міністерство культури, молоді і спорту повідомило нам, що заплановане фінансування, яке вже було виділене і доведене до Федерації легкої атлетики України, з великою вірогідністю не буде виплачене. Це ставить нас у дуже складну ситуацію.

Вже зараз сума зобов’язань, які проведені і не гарантуються до компенсації Міністерством, складає близько 4,5 мільйонів гривень. Навіть для такої успішної і сильної організації, як ФЛАУ – це велика і болюча сума. Ми не можемо собі дозволити збільшувати її й надалі. Тому з 19 грудня ми скасовуємо усі навчально-тренувальні збори на території України, зокрема збори в Дніпрі та Броварах для групи метань. Також скасовуються збори для групи стрибків у Києві, включно зі зборами для срібної призерки чемпіонату світу-2017 Юлії Левченко.

Ми скорочуємо фінансування змагань у Сумах на призи Володимира Голубничого зі спортивної ходьби. Ми скорочуємо фінансування зборів, які проводяться за кордоном. Це – збори в Киргизстані, Іспанії, Португалії, Туреччині, Польщі, Кенії для наших провідних спортсменів.

Змушені піти на такий крок, бо не маємо жодних гарантій від Міністерства. Тому просимо спортсменів і тренерів, яких зачепила ця ситуація, терміново контактувати із головними та старшими тренерами для обговорення деталей реалізації цього рішення.

Це дуже болюча і неприємна ситуація. Провини Федерації легкої атлетики України в цьому немає, але не дивлячись на це, прошу вибачення у спортсменів, тренерів та інших фахівців. Ми щиро сподіваємося, що найближчим часом ситуація буде виправлена і планомірна робота відновиться.

Звертаю увагу, що ця ситуація впливає не тільки на нашу грудневу підготовку, а й може суттєво позначитися на підготовці наступного року. Зазвичай фінансування, яке заплановане по лінії Міністерства, надходить з достатньо великим запізненням на початку року, поки узгоджуються всі організаційні питання. Тому ФЛАУ завжди акумулює певну суму для того, щоб зробити мить очікування фінансування не дуже болісною і більш ефективною. Проте якщо зараз кошти на наші рахунки не надійдуть, ми будемо позбавлені можливості підстрахувати державу на початку року. Це може призвести до додаткових суттєвих змін у графіку проведення зборів і змагань».

Пан Гоцул наголосив, що легка атлетика є одним із двох видів спорту, який приносив Україні медалі на всіх Олімпіадах без винятку. «Чи продовжиться ця традиція – залежить від вас», - звернувся очільник ФЛАУ до керівництва Мінкультмолодьспорту.    

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: