Російська церква нарешті схаменулась: Кирило закликав вірян сидіти дома

Російська церква нарешті схаменулась: Кирило закликав вірян сидіти дома

Патріарх Кирило закликав вірян не ходити до церкви

 

Після того, як число інфікованих у Москві перевищило 1 тис. осіб РПЦ змінила свою позицію

Патріарх Московський і Всієї Русі Кирило закликав віруючих дотримуватися приписів російської влади щодо запобігання поширенню корона вірусу і не ходити до храмів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Натомість патріарх Кирило порадив молитися вдома.

Раніше влада Санкт-Петербурга заборонила відвідувати будівлі релігійних організацій в період з 28 березня по 5 квітня, які були оголошені в Росії неробочими, для стримування поширення коронавірусу. У російській церкві розкритикували цю заборону, заявивши, що вона суперечить Конституції. У відповідь адміністрація Петербурга запропонувала церкві організувати відеотрансляції богослужінь. «Священик - це духовний лікар, який, подібно до лікаря фізичній, зобов'язаний приймати приходять до нього, як би йому не хотілося самоізолюватись», – зазначав офіційний представник РПЦ Володимир Легойда.

При цьому РПЦ призупинила роботу недільних шкіл, парафіяльних секцій, гуртків. Вищі духовні навчальні заклади переведені на дистанційне навчання.    

Нагадаємо, учора, 28 березня, Московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви.

Сьогодні 29 березня, у Києві люди зібралися на богослужіння у Московській церкві за адресою Драгоманова 1а. Люди стоять на вулиці, не дотримуючись дистанції. Батьки вивели дітей на дитячий майданчик, що розташований поруч з церквою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: