Чай з чорнобривців має лікувальні властивості: від яких недуг допоможе
Різні народи світу використовують чорнобривці, як ліки від багатьох хвороб
Такі відомі в Україні квіти, як чорнобривці родом з Мексики. Там цю квітку застосовують, наприклад, для полегшення ревматичного болю. А до Європи вони потрапили після відкриття Колумбом Америки.
Терапевтична сила рослини зумовлена наявністю в ній ефірних олій та флавоноїдів. Додавши кілька квіточок в чайну заварку, можна отримати справжній цілющий напій.
Корисні властивості чорнобривців:
- чай зміцнює імунітет та допомагає при простуді та вірусних захворюваннях;
- заспокоює нервову систему та лікує від стресів;
- настої з квітів є пото- та сечогінним засобом;
- чорнобривці допомагають боротися з бактеріями та зменшують запалення;
- допомагає при проблемах підшлункової залози, у лікуванні діабету;
- квіти нормалізують травлення, допомагають при шлункових захворюваннях;
- особливі рецепти дозволяють з допомогою чорнобривців знижувати тиск;
- квіти відновлюють шкіру після ран та опіків;
- чорнобривці лікують стоматит і ангіну;
- рослина буде корисною для нормалізації стану судин.
Це далеко не повний перелік лікувальних властивостей чорнобривців.
Зокрема кандидат біологічних наук Світлана Машковська рекомендує як заварювати чай з чорнобривців та як його краще приймати.
Щоб приготувати корисний чай квітки подрібнюють та заварюють окропом.
- При захворюваннях підшлункової та діабету одну квітку заварюють стаканом окропу. Вживати такий чай потрібно по 1/4 склянки 4 рази на день. Під час загострення панкреатиту рекомендовано пити настій по 1 столовій ложці кожні 2 години.
- Для лікування застуди столову ложку сухих суцвіть заливають 1 склянкою окропу, настоюють 2 години, проціджують. Вживають по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день до їжі.
- Проти гельмінтів столову ложку сухих квіток заливають склянкою окропу й настоюють упродовж ночі в термосі. П’ють протягом дня однаковими порціями.
- Для сечогінного ефекту столову ложку сухих квіток чорнобривців залитих склянкою окропу настоюють 30 хвилин. Вживати по 2 столові ложки 3-4 рази на день.
- Для лікування захворювань печінки п'ять суцвіть залийте літром води, прокип’ятіть упродовж 3 хвилин на слабкому вогні. Процідіть і вживайте по 250 мл до їжі вранці та ввечері. Пити не більше як місяць, після чого потрібно зробити тижневу перерву й повторіть курс.
- Для зниження артеріального тиску до квіток чорнобривців додати квітки календули, перцеву м’яту в рівних пропорціях. Одну столову ложку цієї суміші залити склянкою окропу й настоювати упродовж 10-15 хвилин. Процідити, додати 1 ч. л меду, випити за 30 хв до їжі.
- Для лікування артриту 20-25 свіжих суцвіть заварити в 1 л води, настоювати до охолодження, процідити та віджати. Вживати від 1 до 2,5 л на день замість чаю і води.
Раніше ми писали про рецепти хрустких солоних огірків, від яких ви будете в захваті та як законсервувати огірки на зиму, витративши кілька годин.
Коментарі — 0