Названо продукти, які можуть провокувати виникнення проблем зі здоров’ям
Поява харчової непереносимості може супроводжуватися висипаннями, свербіжем і набряками
Експерти оприлюднили список популярних продуктів, які можуть викликати харчову непереносимість. Попри їх корисні властивості, деяка їжа може викликати негативну імунну реакцію організму.
Поява харчової непереносимості може супроводжуватися висипаннями, свербіжем і набряками.
До списку цих продуктів входять:
- Яйця. Один з найпоширеніших продуктів, через який виникає харчова непереносимість. Організм негативно реагує на яєчний білок.
- Бобові. До цієї групи належать сочевиця, нут і квасоля. Річ у тім, що рослинні продукти мають у своєму складі лектини, які викликають непереносимість.
- Молочні продукти. Чутливість організму викликає білок, який міститься у молоці – казеїн. Якщо ви не можете відмовитися від цього продукту, тоді віддайте перевагу ферментованому молоку.
- Глютен. Цей білок у деяких людей може викликати непереносимість. Зазвичай глютен знаходиться у таких злакових продуктах як пшениця, жито та ячмінь.
- Горіхи. У них теж чимало лектинів. Смажені куплені горіхи зазвичай покривають ще соєвою або рапсовою олією.
Раніше лікар Сунні Патель у коментарі виданню Express назвав 10 найкращих, з погляду доказової медицини, продуктів для зниження високого рівня холестерину.
До слова, науковці з Варшавського медичного університету провели дослідження, яке довело, що часте інтенсивне споживання кофеїну може підсилити головний біль. З іншого боку, помірне вживання цієї речовини може мати позитивний вплив на здоров'я.
Коментарі — 0