8-річний український гонщик виграв міжнародну картингову гонку у Португалії

8-річний український гонщик виграв міжнародну картингову гонку у Португалії

Окрім того, Олександр Бондарев досяг найвищого результату в історії України на світових Гранд фіналах «Ротакс»

У Портімау (Португалія) відбулася фінальна гонка міжнародної картингової серії «Rotax Max Challenge», яка зібрала 360 кращих гонщиків світу із 62-х країн.

Україну представляли п'ять пілотів: Ростислав Костина, Олександр Бондарев, Данило Кукурузов, Денис Чернишов і Георгій Красько, інформує офіційний сайт Автомобільної федерації України.

Після декількох днів тренувань і відбірних гонок, оскільки у дорослих класах зібралося по 72 пілота, до фінальної гонки дійшли лише троє: Бондарев, Костина та Кукурузов.

Юному Бондареву, якому лише вісім років, було важко обігнати досвідчених суперників, що опинилися попереду, про рівень яких кажуть їх титули чемпіонів Іспанії, Португалії тощо, але Олександр у напруженій боротьбі пробився на 7-му позицію на фініші, а за офіційними підсумками став шостим.

Наймолодший учасник серед всіх пілотів досяг найвищого результату за всю багаторічну історію участі представників від України на світових Гранд фіналах «Ротакс».

А вже 2 грудня Олександр взяв участь у наступній гонці у Португалії – Trofeu Bridgestone. Тут Олександр виступав на карті з новим для себе двигуном – Iame puma.

Третє місце за підсумками кваліфікації дали можливість Олександру відразу вступити у боротьбу за лідерство, і в півфіналі він фінішував вже другим.

Фінальна гонка видалась дуже напруженою, і в довготривалому протистоянні Олександру вдалося перемогти та посісти почесну першу сходинку п’єдесталу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: