Австралійські спортсмени бойкотуватимуть Олімпіаду в 2020 році

Австралійські спортсмени бойкотуватимуть Олімпіаду в 2020 році
Токіо-2020 без Австралії та Канади

Але радо виступлять на Олімпіаді-2021

Національний олімпійський комітет (НОК) Австралії в односторонньому порядку повідомив, що їх спортсмени готуватимуться до літньої Олімпіади, як до такої, що відбудеться у 2021 році. Ігри ж в 2020 вони бойкотуватимуть.

НОК Австралії провів нараду Виконокому й за її підсумками закликав всіх австралійських спортсменів, що тренуються за кордоном, повернутися додому.

«Очевидно, що Ігри-2020 не можна проводити в липні. Наші спортсмени провели блискучу підготовку до цієї Олімпіади, але стрес і невідомість через коронавірус дуже на них тиснуть», - повідомив керманич австралійської олімпійської команди Іен Честермен.

Повний текст заяви НОК Австралії розміщено на офіційному сайті організації.

Таким чином Австралія солідарізувалась з Канадою, яка заборонила своїм спортменам їхати до Токіо в заявлені строки. Крім цих двох держав за відтермінування Ігор ще 8 національних олімпійських комітетів - Норвегії, Словенії, Сербії, Хорватії, США, Франції, Іспанії, Бразилії, а також Міжнародна федерація легкої атлетики (World Athletics) і Федерація легкої атлетики США (USATF).

Олімпіада-2020 на Токіо повинна пройти з 24 липня по 9 серпня, рішення про перенесення поки не прийнято. МОК взяв паузу в чотири тижні для прийняття рішення, але демарші Канади та Австралії можуть його прискорити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: