Баскетболіст збрної України позбувся коронавірусу за 3500 гривень

Баскетболіст збрної України позбувся коронавірусу за 3500 гривень
Бобров суттєво заощадив на лікуванні
Фото - Instagram

Суму, еквівалентну 127 доларам США витратив В’ячеслав Бобров на лікування від найпопулярнішої хвороби 2020 року

Баскетболіст В’ячеслав Бобров одним з перших українських професійних спортсменів підхопив SARS-CoV-2 й одним з перших одужав.

Як все було, гравець збірної розповів у розлогому інтерв’ю ФБУ:

«До України ми прилетіли 16 березня. Вдома я відчув певну втому і температура піднялася до 37 градусів. Я на це особливої уваги не звертав, вважаючи, що вона могла піднятися на фоні втоми та зміни клімата. 18 березня температура вже була 38.5, я випив декілька пігулок парацетамолу і вранці начебто збив температуру. Але вона трималась і вже з середени дня я її збити не міг.

Я зателефонував у швидку, де мені тричі ставили одні й ті самі питання — з’ясовували звідки я прилетів. І лише на третій раз до мене прислали швидку. Я мав сам вийти з квартири у масці, після чого у мене ще раз спитали про симптоми і тоді вже швидка забрала мене до Олександрівської лікарні. 

Мені зробили експрес-тест, але він не показав, чи є у мене коронавірус. Я потрапив до зони ризику і мене вирішили госпіталізувати. У лікарів жодних претензій не було, я був у масці, вони у захисник костюмах та спеціальних окулярах. І обов’язково усюди був антисептик. 

21 березня мені було зроблено рентген і було виявлено односторонню пневмонію. Поки я лежав у лікарні, мені зробили два тести, які нічого не показали. І лише на п’ятий день третій тест показав, що у мене є коронавірус. За цей час імунітет встиг самотужки побороти цю хворобу і мене вже більше лікували від пневмонії. 

Щодо тестів, то експрес-тест, як на мене, це трохи “не те”. Він не може показати, чи є у людини цей вірус, чи ні. Навіть якщо він дає позитивний результат, це не означає, що це правда. Вас можуть покласти до лікарні і там вже ви можете захворіти», - розповів спортсмен.

Також Бобров повідомив вартість лікування від коронавірусу та його наслідків:

Щодо симптомів, то у мене три дні була температура, нюх та смак я не втрачав, був невеличкий сухий кашель, через те що я захворів на пневмонію. В цілому відчував себе добре, але перші чотири дні було важкувато через антибіотики та температуру. 

За палату та весь час, який я там провів, я нічого не платив. Я сам купляв антібіотики та деякі інші препарати. Всього на лікування витратив 3500 гривень», - заявив ощадливий баскетболіст.

Зазначимо, що 3500 гривень - за нинішнім курсом, десь 127 доларів США. Чим це не реклама української медицини.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: