Боксер Усик: У нас до великого боксу потрапляють хлопці з нетрів, тому що це спорт бідних

Боксер Усик: У нас до великого боксу потрапляють хлопці з нетрів, тому що це спорт бідних
Олександр Усик

Зірка українського боксу у юності відмовився займатися футболом, бо не було грошей купити форму і їздити на тренування

Український боксер Олександр Усик в інтерв’ю виданню «Гордон» розповів, що виріс у бідній сім’ї. Через це змушений був покинути футбол, хоч і грав вже за юнацьку команду «Таврія» на позиції лівого напівзахисника. Проте для подальшого розвитку потрібно було платити за поїздки, тренування і форму, тому пішов з футболу у бокс.

«А у боксі потрібно було лише вчитися бити, щоб не били тебе», - каже Олександр. І продовжує, що більшість хлопців, які тепер стали легендами українського і світового боксу, прийшли у цей спорт з незаможних сімей.

«Клички, Ломаченко, Гвоздик і інші у нас є швидше всупереч (життєвим обставинам - «Главком»)», - вважає чемпіон. За його словами, багато з них, як і він хотіли кидати бокс і йти кудись працювати, бо не було грошей навіть на одяг. Однак бажання займатися боксом перемогло, бо дуже цього хотів. «Ще будучи зовсім юним хлопцем, коли засинав, читав молитву і уявляв, як я боксую на Олімпійських іграх, - ділиться боксер. - Так і інші. Вони потрапляють у збірну (з боксу – «Главком») з підвалів. Стають чемпіонами, легендами і потім допомагають таким самим хлопцям».

Нагадаємо, Олександр Усик народився у Сімферополі. Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, олімпійський чемпіон, чемпіон світу, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України.

У липні цього року став абсолютним чемпіоном Всесвітньої боксерської суперсерії WBSS, перемігши у Москві осетина Мурата Гассієва, який представляв Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: