Чемпіон Формули-1 Дженсон Баттон тріумфував у дебютному сезоні у Super GT

Чемпіон Формули-1 Дженсон Баттон тріумфував у дебютному сезоні у Super GT
Дженсон Баттон і Наокі Ямамото

Британець відчуває, що перемога у Super GT у його дебютний сезон така ж велика, як і завоювання його чемпіонського титулу у Формулі-1

Баттон і його напарник по Kunimitsu Honda Наокі Ямамото завоювали титул 2018 року у класі GT500, фінішувавши третіми у фінальній гонці на Мотегі – вони випередили пілотів TOM’S Lexus Ніка Кессіді та Рьо Хіракаву лише на три очки.

Із цим результатом Баттон став першим пілотом-новачком, який виборов титул у прем’єр-класі Super GT з того часу, як Тораносуке Такагі досягнув такого ж успіху у 2005 році. Разом з Ямамото британець завершив семирічний період, в який Honda не здобула жодного титулу.

У розмові після гонки 38-річний пілот порівняв свій успіх у Super GT з чемпіонством у Формулі-1 2009 року, коли він несподівано виграв титул у складі Brawn.

«Була важка гонка, - сказав Баттон після фінішу. – Вони ніколи не бувають легкими, і це робить їх надзвичайно особливими. Цей чемпіонат є одним із найважчих у світі. І це каже той, хто так багато років ганявся в Ф1. Я почуваюся у цій команді трохи ніби гість, тому що ці хлопці боролися дуже довго».

«Останній чемпіонат, який я виграв, був дев’ять років тому. То був для мене грандіозний момент, і цього разу я маю такі самі відчуття. Це дуже важливо», - додав він.

У заключній частині гонки Баттону довелося протистояти сильному тиску з боку Хіракави, у той час як вони обидва проїжджали через трафік GT300, однак британцю вдалося відірватися від Lexus свого суперника на передостанньому колі і, таким чином, забезпечити собі титул.

Останній десяток кіл став справжньою перевіркою того, що британець вивчив у свій дебютний сезон – раніше він заявляв, що робота у трафіку виявилася його найбільшою слабкістю у гонках GT.

«Той відрізок, мабуть, через стрес зробив мене на 10 років старшим, - пожартував Баттон. – Але Наокі, як завжди, проїхав фантастичний перший відрізок».

Також Баттон віддав належне своєму напарнику Ямамото, який на Мотегі завоював подвійний титул – у Суперформулі та Super GT; до того ж цього року його дружина народила близнюків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: