Пульчіні виграв гонку GP3 у Сочі, а команда ART – чемпіонат

Пульчіні виграв гонку GP3 у Сочі, а команда ART – чемпіонат
Фото взяте з сайту motorsport.com

Леонардо Пульчіні виграв першу гонку російського етапу GP3, а пілоти ART Микита Мазепін і Антуан Юбер фінішували за ним і принесли своїй команді достроковий чемпіонський титул

Через скасування найшвидшого кола Микити Мазепіна у кваліфікації, він стартував восьмим. Але рідні трибуни надали росіянину неабиякої спритності, в вже за три кола він пробився на п’яте місце.

Попереду розгорнулася щільна боротьба за друге місце – Каллум Ілотт випередив Антуана Юбера на старті, після чого намагався втекти від француза, щоб не дати змогу йому скористався DRS, але марно – на п’ятому колі лідер заліку ефектно обійшов суперника зовнішньою траєкторією й повернув собі друге місце.

Та Юберу не судилося фінішувати другим – Мазепін, який на восьмому колі став третім, випередивши Джуліано Алезі, летів вперед, немов ужалений, і на передостанньому, 19-му колі наздогнав француза й впевнено пройшов його.

До фінішу залишалося лише одне коло, а від лідера Леонардо Пульчіні росіянина відділяло цілих п’ять секунд, що знімало питання про переможця. Таким чином, італієць впевнено здобув перемогу, яка стала першою для нього за два роки виступів у GP3.

Мазепін фінішував другим, скоротивши відставання від лідера чемпіонату Юбера.

Водночас, питання особистого титулу досі залишається відкритим. Команда ART завдяки фінішу на подіумі своїх двох пілотів вже забезпечила собі перемогу у командному заліку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: