Гран Прі Макао. Тіктем виграв другу кваліфікацію

Гран Прі Макао. Тіктем виграв другу кваліфікацію

Юніор Red Bull у захопливому стилі виборов поул для кваліфікаційної гонки Формули-3 в Макао

У драматичній і типовій хаотичній кваліфікаційній сесії в Макао минулорічний переможець Ден Тіктем на останніх хвилинах піднявся із дев’ятої позиції на перший рядок протоколу, після чого на останньому колі показав ще кращий результат, розмінявши дві хвилини 10 секунд.

Головним суперником Тіктема був юніор Ferrari Каллум Ілотт, який посів проміжний поул після свого першого швидкого кола. Після того як Ден перехопив першу позицію, Ілотт мав час на реванш, але він був на вживаних шинах і показав час на 0,443 секунди гірше за суперника.

Обидва британця мали ще одну фінальну спробу, але втрутився випадок у вигляді Маріно Сато, який врізався у відбійник у повороті Police прямо перед Ілоттом, який завдяки неймовірній реакцію дивом уникнув зіткнення.

Майже одночасно з цим Юкіо Сасахара втратив керування й розбив машину в R Bend, а на нього налетів Юель Ерікссон. Стюарди зупинили сесію червоними прапорами і більше її не поновлювали.

Юніор Renault Саша Фенестраз став другим представником Carlin у топ-3, скориставшись сліп-стрімом позаду Тіктема й видершись із середини протоколу на заключній стадії заїзду.

Мік Шумахер показав лише дев’ятий час через те, що його болід уповільнився на останньому колі із незрозумілих причин.

Варто зазначити й результат Рюджи «Драгона» Куміти — 51-річного керівника команди В-МАХ, який хоча й відстав від поулсіттера більш ніж на 11 секунд, але побив час поулу Айртона Сенни 1983 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: