Гран Прі Росії: Боттас віддав перемогу Хемілтону

Гран Прі Росії: Боттас віддав перемогу Хемілтону
Фото взяте з сайту motorsport.com

Льюіс Хемілтон завдяки подарунку Валттері Боттаса здобув перемогу в Сочі та збільшив перевагу над Себастьяном Феттелем до 50 очок

На старті гонки Валттері Боттас впевнено втримав за собою першу позицію, а ось за другу боролися Льюіс Хемілтон та Себастьян Феттель. Німець трохи краще рушив із місця та навіть на півкорпуси випередив британця, але розгон до другого повороту був кращим у пілота Mercedes - він втримав друге місце.

Позаду них позицію покращив Шарль Леклер. Монегаск стартував сьомим, але прямо на старті випередив Естебана Окона, а на другому колі випередив Кевіна Магнуссена.

В глибині пелотону найкращий прорив вдався Максу Ферстаппену. Пілот Red Bull стартував 18-м, але наприкінці першого кола вже був 14-м. Після цього він продовжив продиратися крізь пелотон.

На перших колах відзначилася команда Toro Rosso: П'єр Гаслі та Брендон Хартлі вимушені були припинити боротьбу через проблему з гальмами.

Лідери гонки традиційно дочекалися серії піт-стопів, щоб якось оживити події на трасі. Першим із них на 13-му колі зупинився Боттса, який прогнозовано перевзувся у Soft.

Здавалося, що Хемілтон поїде на піт-стоп одразу після цього, але він залишився на трасі, а в бокси поїхав Феттель. Німець отримав шанс для того, щоб підрізати головного конкурента - і це йому вдалося.

Хемілтон поїхав на піт-стоп на коло пізніше пілота Ferrari - і виїхав на трасу одразу за ним.

Феттель також був на хвості у Боттаса і виникло припущення, що на Soft він може поїхати швидше. Але сталося навпаки. Вже за коло Хемілтон значно підвищив темп та пішов в атаку на Феттеля на стартовій прямій. Від першої спроби агресивно, але в межах правил, німець захистився, але британець одразу атакував після довгої лівої дуги - і цього разу успішно.

Після серії піт-стопів боротьба у групі лідерів була не дуже спокійною. Команда Mercedes вирішила обміняти своїх пілотів позиціями. Як повідомили Боттасу, у Хемілтона виникли пухирі на колесі, тому він ризикував поступитися місцем Феттелю.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: