MotoGP. Гран Прі Таїланду. Маркес вирвав перемогу у Довіціозо в останньому повороті гонки

MotoGP. Гран Прі Таїланду. Маркес вирвав перемогу у Довіціозо в останньому повороті гонки
Фото взяте з сайту motorsport.com

Жорстка боротьба з обгонами між Марком Маркесом та Андреа Довіціозо протягом останніх кіл завершилась перемогою чинного чемпіона

Маркес та Россі утримались на перших позиціях після старту, але вже на першому колі гонщик Yamaha почав атакувати суперника на Honda.

На початку Андреа Довіціозо пропустив уперед Кела Кратчлоу, але після першого кола італієць повернувся на третю позицію, а потім обійшов також Маркеса.

На п’ятому колі Россі очолив пелетон і залишався попереду протягом першої третини дистанції, пропустивши на 11-му колі Довіціозо та Маркеса.

Маверік Віньялес пропустив кількох супутників на старті, але дуже швидко відновився та почав боротись за п’яту позицію. Пізніше він збільшив темп і поліпшився до четвертого місця.

До кінця гонки перша четвірка трималась попереду решти гонщиків, Довіціозо та Маркес залишались попереду, а от Россі пропустив Віньялеса у боротьбі за останнє місце на подіумі.

За чотири коли до фінішу Маркес зробив першу вдалу атаку Довіціозо. Він випередив іспанця, але одразу втратив першість через занадто широкий вхід у поворот. На заключних колах вони кілька разів обмінялись позиціями.

Боротьба між Маркесом і Довіціозо тривала до останніх метрів дистанції. В останньому повороті Довіціозо випередив Маркеса, але Маркес відновився і фінішував першим.

Переможцем першої гонки на Бурірамі став Маркес. Довіціозо фінішував другим.

Віньялес наблизився до пари лідерів, але атакувати їх так і не зміг. Він здобув третє місце на подіумі. Россі поступився товаришу і завершив гонку четвертим.

Відмінно проїхав гонку Жоанн Зарко. Француз добре почав і вже на першому колі боровся за п’яте місце попри старт із восьмого місця. У середині гонки Зарко помилився та з широким входом у поворот опустився на восьму позицію. Проте йому вдалось відновитись до кінця заїзду та завершити гонку п’ятим, позаду двох офіційних Yamaha та стати найкращим сателітним гонщиком.

Шосте місце виборов Рінс, Кратчлоу став сьомим, пропустивши кількох суперників у середині гонки.

Невдалою була гонка для Дані Педроси. На початку він пропустив кількох суперників і опинився поза топ-10. Йому вдалось відновитись через кілька кіл, після яких йому довелось боротись за сьому позицію з Джеком Міллером та Алеком Рінсом. Його гонка закінчилась за дев’ять кіл до фінішу під час боротьби за четверту позицію з Віньялесом - він зазнав аварії та зійшов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: