Єврокубковий тиждень: вирішальна мить для донецького «Шахтаря»

Єврокубковий тиждень: вирішальна мить для донецького «Шахтаря»
Фото: ФК «Шахтар»

А от «Динамо» та «Ворскла» гратимуть за власний престиж

Після двотижневої паузи на Європу очікують заключні матчі групового раунду Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

Уже у середу, 12 грудня, буде відповідь на питання, чи здобуде «Шахтар» місце у плей-офф Ліги чемпіонів, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

Більше того, від результатів останнього ігрового дня у групі F залежатиме, чи продовжить команда Паулу Фонсеки боротьбу у єврокубковому сезоні-2018/19.

Для українського клубу ситуація проста: перемога у Києві над «Ліоном» гарантує путівку до 1/8 фіналу. У разі нічиєї або поразки, «гірники» або гратимуть в 1/16 фіналу Ліги Європи, або взагалі припинять виступи на європейській арені. У такому випадку все залежатиме від результату паралельного поєдинку у Манчестері.

Якщо «Манчестер Сіті» нашого Олександра Зінченка не програє на своєму полі «Гоффенгайму», «Шахтар» стовідсотково отримає місце у плей-офф єврокубку.

«Шальке» Євгена Коноплянки на своєму полі зіграє проти «Локомотива». Утім, для гельзенкірхенців ця зустріч турнірного значення вже не має. Німці вже не зможуть зрушити зі своєї другої сходинки у групі D.

Київське «Динамо» за тур до завершення групового раунду виграло боротьбу у квартеті К, і домашній поєдинок проти чеського «Яблонця» не матиме для команди Олександра Хацкевича жодного турнірного значення.

Усе зрозуміло, але зі знаком мінус, і з «Ворсклою». Полтавці втратили всі шанси поборотися за місце у плей-офф і тепер будуть зосереджені на заочній боротьбі з «Карабахом» за третю сходинку в турнірній таблиці.

Окрім матчів «Динамо» та «Ворскли», варто звернути увагу й на поєдинки, де можуть зіграти легіонери збірної України. «Андерлехт» Євгена Макаренка, як і «Ворскла», візьме участь лише у локальній заочній боротьбі за третє місце у групі D із трнавським «Спартаком». Команда українця у четвер, 13 грудня на виїзді зіграє з переможцем квартету – загребським «Динамо».

А от у «Генка» Руслана Маліновського є всі шанси здобути путівку до плей-офф. Для цього бельгійцям варто лише не програти на своєму полі норвезькому «Сарпсборгу» у групі I.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: