Легендарний український воротар: Поразка від Хорватії - це не фіаско і не невезіння

Легендарний український воротар: Поразка від Хорватії - це не фіаско і не невезіння

В Олександра Шовковського своє бачення невиходу збірної України на ЧС-2018

Емоції не найкращий помічник у вирішенні будь-якого питання, але все-таки потрібно дивитися правді в очі.

Так невихід на футбольний Чемпіонат світу-2018 прокоментував у своєму Facebook легендарний український воротар Олександр Шовковський.

«Гра забувається, а рахунок залишається. Після провального виступу на чемпіонаті Європи у Франції, вчорашній підсумковий результат - це не фіаско і не невезіння. Це реальність, яку нам всім треба прийняти», - зауважив він.

«Це об'єктивність і сукупність усього того, що відбуватиметься в нашій країні в цілому й у футболі зокрема. І для того, щоб знайти шляхи виходу з цієї ситуації, ми, в першу чергу, повинні усвідомити і прийняти, що на сьогоднішній момент збірна України не входить до числа найсильніших футбольних команд Європи і не гідна бути представлена на світовій першості у 2018 році», - додав екс-голкіпер національної команди.

На думку Шовковського, необхідно повністю переглянути методи підготовки молодих футболістів і якісно поліпшити навчально-тренувальні бази, створювати нові можливості для залучення молодих хлопців у футбольні секції по всій країні, де вони будуть тренуватися і грати на ігрових майданчиках і стадіонах з якісними футбольними полями.

«Залучати іноземних дитячих фахівців або відправляти наших дитячих тренерів на стажування у кращі футбольні академії по всій Європі і світу. Створити всі необхідні умови для роботи залучених фахівців. Отримати підтримку держави і не вимагати блискавичного результату - його відразу не буде. Але він обов'язково буде через 5-7 років», - пояснив він.

«Але хіба у нашій країні вміють працювати на перспективу?.. Хіба у нашій країні можливо вкладати кошти і чекати 5-7 років?.. Хіба в нашій країні готові терпіти і виношувати довгострокові проекти?..» - риторично перепитав Шовковський.

За його словами, українці звикли жити сьогоднішнім днем і зовсім не хочуть думати про майбутнє

«І поки ми будемо мати те, що чемпіонат України розсипається, що більшість клубів тягнуть своє існування на межі банкрутства, ми будемо так само мати невтішні результати виступів і збірної України», - додав він.

«На тлі всього вище викладеного, можу тільки подякувати тренерському штабу збірної і гравцям, що дарували нам надію на вихід у плей-офф до останнього туру групового етапу. І ось ще що. Якщо залишити все як є і нічого не робити далі, то буде ще гірше», - підсумував Шовковський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: