Мадрид використовуватиме Льодовий палац як морг

Мадрид використовуватиме Льодовий палац як морг
«Palacio de Hielo» стане моргом
El Pais

Як би цинічно то не лунало, але в приміщенні є холод, необхідний для утримання трупів

Компанія-концесіонер Ice Palace запропонувала свої споруди в іспанській столиці Мадриді для розміщення тіл загиблих Covid-19. За словами прес-секретаря регіональної виконавчої влади, Мадридська громада через Генеральний підрозділ з питань охорони здоров'я вже дала дозвіл на перевезення померлих туди.

Фахівці Мадридської філії охорони здоров’я зазначили, що в Льодовому палаці «Palacio de Hielo» достатній «холод, необхідний для утримання трупів». Тіла будуть розміщені на «технічній поверхні з полімерного матеріалу товщиною приблизно два-три сантиметри», яка буде встановлено на ковзанці, щоб уникнути прямого контакту тіла з льодом.

У звіті робиться висновок, що Палац можна використовувати, враховуючи «виняткову ситуацію, яка зараз склалася». Звичайно, слід ґарантувати певні аспекти охорони здоров’я у моргах із збереженням трун при відповідній температурі, ґарантуючи належну простежуваність органів, забезпечуючи поводження з трупами згідно з показаннями, наданими Міністерством охорони здоров’я у випадках, Covid-19 та дотримуються «правил адаптації до виняткових подій, які випливають із цієї пандемічної ситуації».

Відкритий у 2003 році Льодовий палац є торгово-розважальним центром з магазинами, ресторанами, боулінгом, ковзанкою, спортзалом та кінотеатрами. Розташований на розі Калле-де-Сільвано з Авенідо де Мачупічу, в мадридському районі Ґорталеза, він знаходиться дуже близько до ярмарку Іфема, де створена польова лікарня для догляду за хворими з Covid -19, у який пацієнти почали приїжджати в суботу ввечері.

Муніципальний похоронний дім Мадрида оголосив цього понеділка, що не забиратиме жертв Covid-19 через відсутність відповідних засобів для захисту своїх працівників. У листі, направленому міністру охорони здоров’я Сальвадору Ільї та делегату уряду Жозе Мануелу Франкоміський голова Мадрида Хосе Луїс Мартінес Альмейда повідомив про рішення, наголошуючи, що у Мадриді помирає «понад 150 людей на день» і потрібні «невідкладні заходи». «Сподіваюся, ви усвідомлюєте серйозність того, що на цьому тижні ми більше не можемо переходити до поховання чи кремації людей, які стали жертвами Covid-19», - каже Мартінес Альмейда.

Минулого тижня міська компанія похоронних служб підсилила службу крематорію, набравши більше персоналу, так що чотири кремаційні печі (дві на кладовищі Ла-Альмудена та дві на кладовищі Карабанчель) працювали 24 години на добу. Джерела компанії вказали, що похоронний дім не припинить решту своєї діяльності і що він не зможе продовжувати кремацію чи поховання жертв коронавірусу, якщо їх не відправлять в інші фірми, що займаються ритуальними послугами.

Нагадаємо, що 21 березня у наслідок коронавірусу помер президент мадридського «Реалу в 1995-2000 роках Лоренцо Санс. Йому було 76 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: