Меландрі приєднається до нової команди GRT Yamaha у 2019 році

Меландрі приєднається до нової команди GRT Yamaha у 2019 році
Марко Меландрі

Марко Меландрі залишиться на світовій решітці світового Супербайку у 2019 році

Меландрі підписав угоду зі супутниковою командою GRT Yamaha, за яку змагатиметься разом із чемпіоном світового Суперспорту Сандро Кортезе.

Протягом деякого часу поширювались чутки, що команда чинного чемпіона Суперспорту GRT може стати клієнтською командою Yamaha з підтримкою заводу, а колишній чемпіон Moto3 Кортезе має отримати один із цих R1.

Меландрі також пов'язували з цією командою після того, як він втратив своє місце у Ducati, яка замість нього підписала угоду з Альваро Баутіста. Проте, до недавнього часу шанси Меландрі залишитись у WSBK були невисокими, бо на другий мотоцикл GRT претендував володар титулу чемпіона Суперспорт 2017 року Лукас Махіас.

Однак після того, як Махіас вирішив залишитись у Суперспорті з командою Puccetti, Меландрі отримав шанс приєднатися до Кортеза у сателітній Yamaha.

Керівник команда GRT Філіппо Конті сказав: «Я дійсно дуже радий зробити крок вперед у чемпіонаті WSBK з Yamaha, це схоже на мрію.

Ми розпочали цей проект у світовому Суперспорті, а тепер переходимо до Супербайку. Це дуже важливо для команди, але також і для гоночної програми Yamaha.

Це великий крок для нас, і ми знаємо, що у нашому дебютному сезоні на нас чекають труднощі навчання, але наші два гонщики мають великий досвід.

Хоча 2019 рік стане першим сезоном Сандро на байку WSBK, він, як чинний чемпіон Суперспорту та колишній чемпіон світу Moto3 за нашими очікуваннями має швидко адаптуватись до нашого Yamaha YZF-R1.

Нам потрібно навчитися багатьом речам у цій новій категорії, але наша мета зрозуміла - ми хочемо бути такими ж конкурентними у WSBK, як ми були у WSSP.

Це може бути неможливим у наш дебютний сезон, але це наша мета на майбутнє».

Кортез перейшов до Суперспорту з Kallio Racing після п'яти важких років у Moto2 і став першим після Кела Кратчлоу у 2009 році гонщиком-новачком, який виграв титул. Кортез став чемпіоном минулого місяця після перемоги Жюля Клузеля у напруженому фіналі у Катарі.

На стартовій решітці WSBK 2019 року також будуть два заводські мотоцикла Yamaha офіційної команди японського виробника Crescent Racing, за яку третій сезон поспіль змагатимуться переможці гонок Міхаел ван дер Марк і Алекс Лоус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: