«Мене це так зачепило!»: атлетка Аліна Шух згадала, що її мотивувало вивчати іноземні мови

«Мене це так зачепило!»: атлетка Аліна Шух згадала, що її мотивувало вивчати іноземні мови
Під час торішньої поїздки в Іспанію Аліна Шух відвідала кориду
Фото - Instagram Фліни Шух

Талановита українка не хотіла виглядати білою вороною

Рекордсменка світу U18 з п’ятиборства у приміщенні, чемпіонка світу з метання списа і переможниця командного чемпіонату Європи-2017 з багатоборства Аліна Шух розповіла, що її мотивувало на вивчення іноземних мов. Наразі атлетка на доброму розмовному рівні володіє англійською.

«Зараз вчу ще іспанську, - каже Аліна в інтерв'ю прес-службі Федерації легкої атлетики України. – Після торішньої поїздки у цю країну я закохалася у неї і вирішила вивчити мову.

Англійська потрібна. Завжди це знала, у школі намагалася її вчити, влітку читала книжки. Але у мене був рівень звичайної учениці. До того ж це був найстрашніший предмет для мене. Річ у тім, що вчителька вирішила, що я добре знаю англійську і так до мене і ставилася, тому я частенько не ходила на уроки, щоб не розвіювати її уявлення про мене. Тож до 11 класу я не надто володіла цією мовою, але добре пам’ятаю переломний момент.

Коли вперше поїхала на юнацький чемпіонат світу, у Колумбію, стала там третьою. Пам’ятаю, як ми після фінішу йшли через мікст-зону, у всіх спортсменок брали інтерв’ю, одна дівчина зупиниться, інша, а я все йду цією змійкою, йду, раз – і вийшла. Ніхто у мене не взяв інтерв’ю через мовний бар’єр. Там всі журналісти були англомовними, одні мене запитали, чи я говорю англійською, я відповіла: «Ні». Так і пройшла повз усіх. І мене це так зачепило! Після цього дуже серйозно почала її вивчати.

Десь місяці через два після такого посиленого навчання, пересилювання себе, мені почало подобатися. Думаю, всі, хто вчить мову, досягають стадії, коли кожне нове слово – це так круто, коли тобі дійсно подобається дізнаватися більше. Тому тепер обов’язково щодня виділяю час і попри тренування й інші заняття вчу англійську й іспанську».

Додамо, що вдома Аліна Шух вільно спілкується українською й російською мовами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: