Міністерство спорту відповіло на звинувачення про борги перед шахісткою Марією Музичук

Міністерство спорту відповіло на звинувачення про борги перед шахісткою Марією Музичук
Ярослав Войтович

У Міністерстві молоді та спорту заявили, що не мають жодних боргів перед українськими шахістками

У Міністерства молоді та спорту немає жодних боргів перед шахістками Ганною та Марією Музичук.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За словами заступника Міністра Ярослава Войтовича, всі заплановані, згідно подань Федерації шахів України, витрати на навчально-тренувальний процес, участь у змаганнях, виплату призових шахісткам та їх тренерам у 2015-17 роках, профінансовані в повному обсязі в межах тих бюджетних коштів, які щорічно виділяються на вид спорту.

«Не відповідає дійсності інформація, що Міністерство молоді та спорту, нібито, має борг перед Марією Музичук за проведення матчу за звання Чемпіонки світу-2016 з шахів, який відбувся у Львові», - підкреслив заступник Міністра.

Він нагадав, що організацією і проведенням поєдинку займалася Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) та уповноважений нею Оргкомітет до складу якого, зокрема, входили мерія м. Львова та Федерація шахів України.

Було сформовано недержавний призовий фонд матчу у розмірі 200 тис. євро. Ці кошти, наскільки відомо, були виплачені пропорційно учасникам матчу: 60% переможниці Хоу Іфань та 40% Марії Музичук.

Зобов’язання Мінмолодьспорту перед Марією Музичук полягало у виплаті державних призових за здобуття звання чемпіонки світу-2015 в м. Сочі.

Ці кошти, згідно існуючих постанов КМУ, у розмірі 50000 грн. (по 25000 грн. кожному) були виплачені спортсменці та її батьку, як особистому тренеру, наказом Мінмолодьспорту від 15.10.2015 р.

Ярослав Войтович також відзначив, що Міністерством вирішено питання про виділення додаткового фінансування на підготовку та участь збірних команд України з шахів в поточному році на суму 260 тис. грн.

А також щодо збільшення видатків на заходи Єдиного календарного плану з виду спорту «шахи» у 2018 році.

«Мінмолодьспорту завжди відкрите до діалогу зі спортсменами та тренерами штатних збірних команд України з усіх видів спорту. Запрошуємо команду Марії та Ганни Музичук на особисту зустріч з керівництвом відомства та будемо раді обговорити всі поточні питання», - наголосив Ярослав Войтович.

Раніше повідомлялося, що відома українська шахістка Марія Музичук пропустила командний чемпіонат Європи з шахів через борги міністерства молоді та спорту України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: