Нова директива щодо страхування може позбавити Євросоюз автоспорту

Нова директива щодо страхування може позбавити Євросоюз автоспорту

Кожна аварія під час гонок буде прирівнюватися до дорожньо-транспортної пригоди

Відповідно до повідомлення Британської автоспортивної асоціації перегони в країнах Євросоюзу можуть зникнути через кризу в автострахуванні.

Чинне правило, яке застосовується до всіх 27 членів Євросоюзу та прийняте Судом Європейського Союзу у вересні 2014-го, вимагає обов'язкову наявність необмеженої відповідальності перед третіми особами, якщо використовується моторизований транспорт у будь-якому місці.

Це стосується як звичайних газонокосарок та тракторів, так і болідів чи кузовних спортивних автомобілів - навіть якщо інциденти трапляються на приватній території, таких як стаціонарні гоночні траси, по всій території ЄС.

У свою чергу це значить, що кожна аварія під час гонок буде прирівнюватися до дорожньо-транспортної пригоди. Тому інциденти повинна розглядати поліція, як і кожну аварію у звичайному трафіку.

Кріс Ейлетт, виконавчий директор Асоціації з автоспортивної промисловості, закликає працедавців та власників бізнесу в європейському автоспорті відреагувати на законодавство в ЄС. При цьому він готовий допомогти їм у цьому.

«Загроза дуже реальна, тут немає помилки - автоспорт у країнах Євросоюзу може зникнути», - сказав Ейлетт.

«Мій заклик направлений на збереження робочих місць та індустрії. Якщо ви хочете зберегти своє місце в автоспорті, то переконайтеся в тому, що ваш працедавець відреагує на закони до 20 жовтня. ЄС надає третій варіант, за яким страхові випадки розглядатимуться лише у випадку 'тільки у трафіку'. Якщо ми знайдемо підтримку такому варіанту, тоді автоспорт виживе», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: