Нові зміни у єврокубках: дозвіл на четверту заміну та новий час початку матчів

Нові зміни у єврокубках: дозвіл на четверту заміну та новий час початку матчів
Фото Getty Images

На офіційному сайті УЄФА розповіли про додаткові зміни, які прописано у регламенти Ліги чемпіонів і Ліги Європи

З нового сезону починається черговий трирічний цикл клубних турнірів УЄФА. В межах еволюції єврокубків у регламенти Ліги чемпіонів і Ліги Європи буде внесено низку ключових змін.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Після лютневого засідання Виконавчого комітету УЄФА у Братиславі та рішень, прийнятих Міжнародною радою футбольних асоціацій (IFAB) у Цюриху, у нові регламенти єврокубків будуть внесені додаткові зміни. Вони вступлять у силу із сезону-2018/19.

Дані зміни будуть застосовуватися в рівній мірі до Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Суперкубку УЄФА.

Починаючи із сезону-2018/19 у матчах плей-офф у додатковий час буде дозволена четверта заміна. На інші три заміни це не вплине.

У фіналі Ліги чемпіонів, фінал Ліги Європи та матчі за Суперкубок УЄФА у заявку можна включити 23 гравця (а не 18, як в інших матчах). Таким чином, на лавці запасних зможуть перебувати 12 футболістів замість семи.

У Лізі чемпіонів матчі раунду плей-офф, групового етапу, 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, 1/2 фіналу та фіналу будуть починатися о 22:00 за київським часом. Разом з тим, на груповому етапі по два матчі у вівторок і в середу будуть починатися о 19:55. В останньому турі всі матчі починатимуться одночасно.

У Лізі Європи УЄФА матчі від групового етапу до 1/8 фіналу будуть починатися о 19:55 і 22:00. Обидва матчі однієї групи в останньому турі повинні починатися одночасно. Чвертьфінали, півфінали та фінал будуть починатися о 22:00. Адміністрація УЄФА може робити винятки з цих правил.

Суперкубок УЄФА буде починатися о 22:00. Це відноситься вже до матчу за Суперкубок УЄФА 2018 року, який відбудеться 15 серпня на стадіоні «Ліллекюла» у Таллінні.

Клуб зможе заявити трьох нових гравців, які мають право виступати у єврокубках, після завершення групових етапів Ліги чемпіонів і Ліги Європи без всяких обмежень.

Починаючи із сезону-2018/19 команда, яка виграла Лігу Європи три рази поспіль або п'ять разів загалом, отримає право носити на рукаві нашивку багаторазового переможця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: