Пілота Формули Е оштрафували на 10 тисяч євро за неправильну білизну

Пілота Формули Е оштрафували на 10 тисяч євро за неправильну білизну
Лукас ді Грассі

Як пояснив сам Лукас ді Грассі, у нього просто не залишалося свіжого комплекту

Лукас ді Грассі, який посів на чилійському етапі Формули Е друге місце, був оштрафований за використання натільної білизни, яка не відповідає регламенту.

Ді Грассі переслідував Жан-Еріка Верня протягом усієї гонки, але не зміг випередити француза, тому задовольнився другим місцем.

Після гонки ді Грассі викликали судді. Вони виявили, що «після перевірки одягу, шолома та системи захисту голови з'ясувалося, що гонщик використовував коротку термостійку натільну білизну, яку заборонено Міжнародним спортивним кодексом».

Ді Грассі, чинного чемпіона Формули Е, оштрафували на 10 000 євро та виписали три штрафні бали, однак не стали позбавляти другого місця у гонці.

У заяві також сказано: «Гонщик визнав провину. Судді визнали, що грошового штрафу достатньо. Штрафні очки виписані з тієї причини, що гонщик порушив правила, пов'язані з безпекою».

За словами ді Грассі, у його розпорядженні просто не залишалося свіжої білизни, дозволеної регламентом.

«Це була моя помилка, - визнав ді Грассі в інтерв'ю. - Такого взагалі не мало трапитися. Я не звик використовувати цю білизну. Це рішення я прийняв лише перед гонкою. Було дуже спекотно, й у мене просто не залишилося свіжих комплектів. А надягати вологий я не хотів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: