«Повісити замок і забути про цю організацію». Директор клубу першої ліги обурений рішенням ПФЛ зупинити чемпіонат

«Повісити замок і забути про цю організацію». Директор клубу першої ліги обурений рішенням ПФЛ зупинити чемпіонат
В «Оболоні» не збагнуть, навіщо припиняти футбол
Фото - ФК «Оболонь-Бровар»

Олександр Різниченко розкритикував лігу і колег

Спортивний директор першолігового футбольного клубу «Оболоні-Бровар» із Києва Олександр Різниченко повідомив, що київський клуб голосував за продовження змагань після виходу з карантину в класичному форматі. Але більшість вважала інакше.

«Як можна бути задоволеним рішенням Ради ліг, якщо функціонери проголосували, щоб не було футболу. Ось я зараз доповім президенту – яке може бути у керівника рішення? У нас такого бути не може, але не виключаю, що в інших клубах завтра можуть змінити тренера і футболістів, вигнати на вулицю.

Тим більше, знаю, що в кількох командах по три місяці не платять зарплату. Вони живуть за свій рахунок. Як можна так голосувати? Після цього рішення на дверях ПФЛ треба повісити замок і забути про цю організацію.

Керівництво ПФЛ мало приїхати зі списком варіантів, запропонувати їх, проголосувати за кожним з них і вийти звідси з рішенням – футбол триває. В якому варіанті, не має значення. Але футбол повинен тривати.

Не знаю, яке ще обговорення варіантів буде далі. Мені просто не приємно, що функціонери клубів і керівництво ПФЛ приїхали сюди не підготовленими. Вони приїхали послухати інші клуби. Маючи юридичний відділ, всі структури, ПФЛ мала представити різні варіанти: дві команди відмовилися – грають десять, чотири відмовилися – грають дванадцять, залишилося тільки три команди – нехай три команди дограють.

Але такого не повинно бути, коли представники клубів голосують за те, щоб не продовжити чемпіонат. Це смішно. Прем'єр-ліга ж продовжує чемпіонат. Молдова шістками грає чемпіонат, Румунія продовжує. В Україні відмовляються. Що про нас подумають команди УПЛ? Навіщо їм ці клуби, які зараз збираються заходити. Я б на їхньому місці не пустив би жодну з них.

Якщо ви вважаєте себе гідними грати в УПЛ, давайте зіграємо між собою одне коло – шість команд, які пройшли атестацію. І виявимо переможця. Але зараз мені навіть неприємно з представниками цих клубів спілкуватися. Зібралися ніби на базарі і прийняли якесь рішення за рогом, а сюди прийшли і проголосували. Такого не повинно бути в футболі.

Ми за будь-яке продовження чемпіонату. Розуміємо, що повного чемпіонату не буде. Ми будемо голосувати за плей-оф цієї шістки. Але в цілому за продовження футболу. Ми заради футболу в цьому сезоні виставили в другу лігу другу команду. Ми несемо величезні витрати. То нам цих футболістів вигнати на вулицю?!

Що зробило керівництво ПФЛ? Нічого абсол.nно! І позиція Федерації безхребетна. Як так – в усій Європі і світі намагаються продовжити чемпіонат, а ми робимо все, щоб його знищити. Тому я дуже розчарований тим, що сталося сьогодні.

Після того, що сталося і як повелися такі клуби як «Волинь», «Рух», «Минай»... Ну, Кополовець, ти ж футболіст. Як ти можеш говорити, щоб зупинити футбол? А з «Динамо» на Кубок вони гратимуть? Ми ж розуміємо, для чого все це робиться.

Коронавірус продовжиться, прийде друга хвиля. Ці клуби вийдуть в УПЛ і теж скажуть, що не гратимуть? Немає логіки. Вилізла вся хитрість, вся багнюка. Ми розуміємо, чому «Прикарпаття» не хоче грати – там складна ситуація. Це правильне рішення. Розуміємо ситуацію з фінансами в клубах, розуміємо ситуацію із захворюваннями в регіонах. Але шісткою в одному місці можна дограти. Тим більше, така відстань в очках у таблиці – один-два бали.

Ось я сьогодні перед Радою спілкувався з клубами. Деякі були готові підтримати плей-оф. Але президент не поставив це на голосування. Правильно зробить виконком УАФ, якщо залишить першу лігу без підйому в УПЛ. Ви думаєте Прем'єр-ліга не продавить це рішення? Продавить. Залишити 12 клубів у лізі, тому що ці не хочуть догравати. Нехай залишаються, ніхто нікуди не переходить. Уявіть, якої шкоди іміджу сьогодні завдали ПФЛ і всьому футболу. Футбольні люди не можуть голосувати за те, щоб не було футболу», - сказав Різниченко в коментарі Tribuna.ua.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: