Раст виграв останню гонку сезону у DTM, але чемпіоном став Паффетт (відео)

Раст виграв останню гонку сезону у DTM, але чемпіоном став Паффетт (відео)

Гері вистачило і третього місця у Гоккенгаймі

Гонщик Audi Рене Раст виграв останню гонку сезону DTM, але чемпіоном став гонщик Mercedes Гері Паффетт.

Для Рене – це шоста перемога поспіль, а для Mercedes останній титул, адже виробник залишає серію після 30 років перегонів.

На старті Раст одразу атакував та обійшов володаря поула Марко Віттманна, а ось Гері Паффетт не зміг покращити свою позицію. Інший претендент на титул Пол ді Реста зміг піднятися з 11-го на восьме місце, але йому довелося повернути позицію через обгін із використанням простору за межами траси.

Ді Реста надовго застряг на 10-му місці, і тому команда вирішила зазвати його у бокси першим. На сьомому колі шотландець змінив шини та став останнім у пелотоні, проте отримав чистий простір перед собою.

За дев’ять кіл Раст зміг наростити відрив від Віттманна до 1,7 секунд, хоча на перших колах здавалась, що гонщик BMW міг скористатися DRS та атакувати першу позицію Audi. А ось Паффетт спокійно їхав на третьому місці, адже саме це місце забезпечувало йому чемпіонство.

Раст потребував допомоги партнерів по команді. І Audi розділила стратегії своїх гонщиків. Майк Роккенфеллер заїхав у бокси на 11-му колі, інші гонщики відтягнули зупинки на пізнішій термін.

Паффетт вирішив «підрізати» своїм піт-стопом лідерів на 12-му колі. Проте й Раст одразу відповів – він змінив гуму на 13-му колі та виїхав на чолі групи, яка зробила піт-стопи.

У цей же час Віттманн залишився на трасі та став лідером гонки, обравши іншу стратегію. Проте після піт-стопу на 18-му колі гонщик BMW вже опинився за спиною Паффетта. Однак, зміг швидко його наздогнати й обігнати на 23-му колі.

Раст, тим часом, вийшов у лідери, обійшовши гонщиків, які навіть не робили піт-стопи. Єдиною надією Раста на титул був Ніко Мюллер, який мав наздогнати Паффетта та випередити його. Проте Мюллер зміг піднятися лише до четвертого місця, адже час гонки вже було вичерпано.

Паффетт фінішував третім, позаду Віттманна, проте став чемпіоном 2018 року, з відривом у чотири очки від Раста. Найкращим виробником став Mercedes, яка переходить до Формули Е після 30 років у DTM.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: