Російський боксер Повєткін може повернутися у ринг уже 6 грудня

Російський боксер Повєткін може повернутися у ринг уже 6 грудня
Олександр Повєткін

Термін дискваліфікації Олександра скоротили до одного року

Всесвітня боксерська рада (WBC) підтвердила, що замінила відсторонення російського боксера Олександра Повєткіна на невизначений термін однорічної дискваліфікацією.

Боксер може проводити бої під егідою WBC з 6 грудня, повідомляється на офіційному сайті організації.

У грудні 2016 року стало відомо, що одна з допінг-проб Повєткіна дала позитивний результат на заборонений препарат остарін. У березні WBC відсторонив Повєткіна на невизначений термін, виключивши боксера з рейтингу.

За підсумками розгляду апеляції рада керівників WBC вирішив накласти на Повєткіна однорічну дискваліфікацію, яка відраховується з моменту взяття у нього позитивної допінг-проби на остарін і, таким чином, діє до 6 грудня 2017 року.

Також на російського боксера накладено річний випробувальний термін, починаючи з 7 грудня: Повєткін буде звільнений від усіх штрафів і покарань, якщо всі його спроби на наявність будь-яких заборонених речовин до 6 грудня 2018 року виявляться негативними.

Росіянина також зобов'язали брати участь у кампаніях WBC щодо запобігання застосування допінгу.

Окрім того, рада керівників WBC попросила комітет, що займається рейтингами організації, зробити адекватну оцінку заслуг Повєткіна і його рейтингу з урахуванням його попередніх виступів і попереднього рейтингу. І на підставі цієї оцінки включити його у рейтинг WBC після закінчення річної дискваліфікації, тобто з січня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: