Стало відомо ім’я прапороносця збірної України на закритті Олімпіади

Стало відомо ім’я прапороносця збірної України на закритті Олімпіади
Олена Білосюк (Підгрушна) чотири роки тому була прапороносцем на відкритті Олімпіади
фото з відкритих джерел

Прапор на церемонії понесе Олена Білосюк

Біатлоністка Олена Білосюк буде прапороносцем збірної України на закритті зимової Олімпіади. На відміну від відкриття Ігор-2022, де наш прапор несли Олександр Абраменко і Олександра Назарова, на закритті буде один прапороносець.

Олена Білосюк майже весь час на Олімпіаді була на самоізоляції через захворювання на коронавірус, тому виступила лише в одній гонці – жіночій естафеті, де Україна посіла сьоме місце.

У минулому Білосюк вже несла прапор України на Олімпійських іграх. Саме вона була прапороносицею від України на церемонії відкриття Ігор у Пхенчхані-2018, але тоді вона виступала під дівочим прізвищем Підгрушна.

«Це вже мої четверті Олімпійські ігри, і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього», – наводить слова Білосюк сайт НОК України.

Білосюк – друга українська спортсменка, яка несла прапор України як на церемонії відкриття, так і на закритті Олімпіади, повідомляє «Суспільне». На Іграх у Турині в 2006 році санкарка Наталя Якушенко несла прапор України на обох церемоніях.

Церемонія закриття Олімпійських Ігор у Пекіні відбудеться у неділю, 20 лютого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: