Світоліна втратить одне місце в рейтингу WTA після Ролан Гаррос

Світоліна втратить одне місце в рейтингу WTA після Ролан Гаррос
Еліна Світоліна

Леся Цуренко підніметься на п'ять позицій і буде займати 34-е місце

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна після сенсаційного вильоту у третьому колі Ролан Гаррос втратила 300 очок рейтингу.

Світоліна могла втратити відразу шість місць в рейтингу, але відносно швидкий виліт основних суперниць - Каролін Гарсії (в четвертому раунді), Петри Квітової (в третьому раунді), Кароліни Плішкової (в третьому раунді) і Олени Остапенко (в першому раунді) - позитивно позначився на позиціях українки.

Посунути українку зуміла тільки американка Слоан Стівенс, яка вийшла в фінал Ролан Гаррос. 25-річна тенісистка приїхала в Париж в статусі 10-й ракетки світу і завдяки успішному виступу піднялася на шість позицій вгору.

При цьому навіть у разі перемоги Стівенс не потрапить в топ-3.

Для Слоан це все одно найвище досягнення в кар'єрі.

Раніше її кращим результатом було дев'яте місце в рейтингу.

Першою ракеткою світу після Ролан Гаррос залишиться Сімона Халеп, в топ-3 також без змін - на другому місці Каролін Возняцьки, а третє місце займає Гарбінє Мугуруса.

44_01

Найгірший регрес за два тижні в Парижі показала Олена Остапенко - виліт від українки Катерини Козлової в першому раунді коштував їй сім позицій в рейтингу, вона опустилася з п'ятого на 12-е місце.

Що стосується інших українок в топ-10, то Леся Цуренко підніметься на п'ять позицій і буде займати 34-е місце, Катерина Козлова - на три позиції і буде знаходиться на 64-му місці.

А Катерина Бондаренко, навпаки, втратить п'ять або навіть більше позицій.

Оновиться жіночий світовий рейтинг у понеділок, 11 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: