Світова легкоатлетична асоціація вимагає переносу Олімпіади, а українська – фінансує закордонні збори

Світова легкоатлетична асоціація вимагає переносу Олімпіади, а українська – фінансує закордонні збори
Крістіан Тейлор не хоче нових титулів такою ціною
Athletics Weekly

Легкоатлетична асоціація вважає, що просити спортсменів ризикувати своїм фізичним та психічним здоров'ям аморально і несправедливо

Легкоатлетична асоціація одноголосно від імені професійних легкоатлетів, закликала відкласти цьогорічні Олімпійські ігри в Токіо через пандемію коронавірусу. Також цю заяву підтримала Світова федерація легкої атлетики. Про це сповіщає Inside the Games.

Заява стала реакцією на новину, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийме остаточне рішення щодо Ігор-2020 через чотири тижні.

Легкоатлетичну асоціацію очолює президент Крістіан Тейлор, дворазовий олімпійський та чотириразовий чемпіон світу з потрійного стрибка, а віце-президенткою є інша американка Емма Коберн, чемпіонка світу-2017 з бігу на 3000 метрів з перешкодами та бронзова призерка Олімпійських ігор у Ріо-2016.

У спільній заяві на основі опитування понад 4000 легкоатлетів, Асоціація з легкої атлетики «закликає Міжнародний олімпійський комітет відкласти Олімпіаду-2020».

«Більше того, ми вимагаємо від МОК оголосити про перенесення Олімпіади-2020 у Токіо набагато швидше, ніж через чотири тижні», - додається в повідомленні.

«Хоча ми цінуємо, що нам вказали на новий часовий період, ми вважаємо, що несправедливо просити спортсменів продовжувати тренуватися у цьому відрізку. Спортсмени ризикують своїм здоров'ям, а також здоров’ям своїх тренерів та сімей, і, власне, решти суспільства, продовжувати готуватися до Олімпійських ігор, які, ймовірно, будуть відкладені. Олімпіада є вершиною для всіх учасників спортивної спільноти, але просити спортсменів ризикувати своїм фізичним та психічним здоров'ям, готуючись до Олімпійських ігор посеред пандемії, яка калічить світ, є несправедливим, аморальним та демонструє величезний брак співчуття».

Між тим, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул у своїй останній заяві, зроблений у неділю, 22 березня, сказав наступне: «На сьогодні ми маємо змогу підтримувати тільки тих спортсменів і тренерів, які вирішили залишитися для підготовки за кордоном. Таких наразі маємо 96: 44 – в Туреччині, в Киргизстані – 14, у Португалії – 19, у Польщі – 9, у Кенії – 1, У Південно-Африканській республіці – 9».

Втім, не зовсім розуміють, навіщо їм готуватися і ризикувати своїм здоров’ям в умовах, що Ігри майже напевне будуть перенесені, самі спортсмени. Принаймні ті з них, які висловили «Главкому» свою точку зору на правах анонімності. При цьому збори в більшості тривалі, а вибратися в Україну раніше майже неможливо. «Главком» уже сповіщав, що з заявами про перенесення Олімпіади в Токіо висловлювалися легкоатлетичні федерації США і Словенії, Федерація плавання США, Комітет спорту Норвегії, Олімпійські комітети Канади і Австралії. Українські спортивні чиновники наразі мовчать.

Нагадаємо, що продовжує жити в паралельній реальності і Міністерство фінансів України, яке виділило на підготовку збірних до Олімпіади і Паралімпіади в Токіо в сумі 1,4 мільярда гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: