Японія вже згодна на перенесення Олімпіади

Японія вже згодна на перенесення Олімпіади
Все йде до того, що Олімпіаду перенесуть

Японська влада йде на поступки пандемії на тиску громадськості

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе змінив свою думку щодо Олімпіади-2020 на Токіо та заявив, що вона має бути перенесена на іншу дату через пандемію SARS-CoV-2.

«Якщо нам складно повноцінно провести Олімпіаду-2020 року, то потрібно перенести її на іншу дату. Пріоритет - здоров'я спортсменів. Хоча остаточне рішення прийматиме Міжнародний олімпійський комітет (МОК), ми солідарні з думкою, що скасування Ігор - не варіант. Думаю, багато спортсменів зараз знаходяться в тих країнах, де через поширення коронавірусу дуже складно тренуватися належним чином», - заявив Абе.

Нагадаємо, ще тиждень тому він висловлювався категорично проти навіть щодо перенесення Олімпіади. За цей час ситуація з пандемією ускладнилась - нині заразились вірусом більше 300 000 людей та більше 13 000 загинули від пневмонії COVID-19 та ускладнень, що вона дає організму.

Вже 10 Національних олімпійських комітетів закликали МОК перенести Олімпіаду-2020 в Токіо, яка повинна пройти з 24 липня по 9 серпня, але керівництво олімпійського руху взяло паузу на роздуми строком в чотири тижні.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: