У Ferrari погрожують виходом з Формули-1

У Ferrari погрожують виходом з Формули-1
Маттія Бінотто дав зрозуміти, що Ferrari не хоче виглядати дрібничково
Фото - F1News

Скудерію бентежать фінансові ліміти

Торік команди Формули-1 домовилися обмежити бюджет на 2021 рік сумою в $175 млн на сезон, але з тих пір ситуація змінилася. Через пандемію фінансове питання стало ще гострішим - минулого тижня команди обговорювали обмеження бюджету на 2021 рік на рівні 145 млн, і до $ 130 млн у 2022-му.

Керівник команди Ferrari Маттія Бінотто спочатку наполягав, що для виробників бюджет повинен бути обмежений інакше, ніж для клієнтів, а тепер заявив про можливий вихід Скудерії з Формули-1 у разі прийняття нових обмежень...

«Обмеження бюджету сумою в $ 145 млн на сезон вже є набагато серйознішим, ніж те, про що ми домовилися торік у червні, - каже Бінотто. - Такого значення не домогтися без серйозних жертв з нашого боку, особливо з точки зору скорочення людських ресурсів. Якщо ж сума стане ще меншою, ми будемо розглядати інші варіанти реалізації нашої пристрасті до перегонів.

Формула-1 повинна бути технічною та технологічною вершиною автоспорту, привабливою для автовиробників і спонсорів, охочих асоціюватися з найпрестижнішою категорією. Надмірно обмеживши витрати, ми ризикуємо значно знизити рівень чемпіонату, наблизивши його до молодших серій».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: