У ФФУ розповіли, чому погодилися перенести матч Україна - Туреччина до Анталії

У ФФУ розповіли, чому погодилися перенести матч Україна - Туреччина до Анталії
Фото: antalyaspor.com.tr

За словами представника федерації, «Дніпро-Арена» була не зовсім готовою до цієї зустрічі

Відповідно до попередньої домовленості між Федерацією футболу України та турецькою футбольною федерацією, матч між збірними України та Туреччини мав відбутися 20 листопада у Дніпрі.

Але у процесі безпосередньої підготовки до поєдинку виникли обставини, що вплинули на зміну місця його проведення, стверджує офіційний сайт ФФУ.

«Зокрема, представники турецької федерації футболу звернули нашу увагу на прогнозоване різке погіршення погоди у Дніпрі в другій половині листопада й попросили перенести матч у Туреччину. Це питання в телефонній розмові обговорили й головні тренери обох команд – Андрій Шевченко та Мірча Луческу» - розповів прес-службі Федерації футболу України генеральний директор компанії «ФФУ Маркетинг» Роман Волинець.

Окрім того, під час підготовки «Дніпро-Арени» до поєдинку з Туреччиною з’ясувалося, що резервні системи електропостачання стадіону вийшли з ладу.

«Проблему можна було вирішити до матчу, але це потребувало серйозних додаткових зусиль і фінансових витрат. До того ж такий оперативний ремонт не давав стовідсоткової гарантії якісної роботи електрообладнання під час гри», - продовжив він.

Зазначається, що для Федерації футболу України «Дніпро-Арена» є важливим об’єктом у розширенні географії проведення в Україні матчів високого міжнародного рівня.

«І саме від успішного проведення поєдинку Україна - Туреччина залежало рішення УЄФА щодо сертифікації «Дніпро-Арени» як стадіону міжнародного рівня. ФФУ готова була докласти всіх необхідних зусиль, щоб організувати зустріч збірних України та Туреччини у Дніпрі. Однак ризикувати в даній ситуації було б вкрай необачно. Адже в пріоритеті – повернення великого футболу до Дніпра», - пояснив Волинець.

Зваживши всі «за» та «проти», було ухвалено рішення розглянути прохання турецької федерації футболу.

«Отримавши згоду від тренерського штабу збірної України, ми провели перемовини, які закінчилися лише 7 листопада. І після узгодження всіх умов перебування української команди, а також суми компенсації, яку сплатить турецька федерація футболу, ми погодилися на те, аби 20 листопада зіграти в Туреччині. Звертаємо увагу, що турецька сторона також візьме на себе всі витрати, пов’язані з перельотом та проживанням збірної України в Туреччині під час п’ятиденного збору», - зазначив генеральний директор вищезгаданої компанії.

«Після погодження питання щодо перенесення гри в нас з’явиться можливість провести детальну діагностику електромереж «Дніпро-Арени». Є попереднє рішення керівництва Федерації футболу України, що ФФУ за рахунок компенсації, отриманої від турецької федерації, візьме участь у фінансуванні повного відновлення системи електропостачання стадіону, який належить державі», - підсумував Волинець.

Таким чином, контрольний матч між збірними України та Туреччини відбудеться 20 листопада в Анталії на центральному стадіоні «Анталія» (початок – о 19:30 за київським часом).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: