У французькому футболі на час пандемії ввели «комунізм»

У французькому футболі на час пандемії ввели «комунізм»
Мбаппе та Неймар втратять половину своєї зарплатні
Фото - ПСЖ

Ліга 1 зайнялася кризовим менеджментом з лівим ухилом

Асоціація професійних футболістів Франції домовилася з Міністерством економіки країни про те, щоб через ситуацію з пандемією коронавіруса тимчасово істотно скоротити зарплати всім футболістам клубів вищого дивізіону.

Відповідно до угоди про державне втручання у приватні підриємста, як і заведено у схильній до лівацтва Франції, - за все заплатять багаті.

Так, гравців, які заробляють більше 100 тис євро на місяць, скоротять на 50 відсотків.

Прибутки футболістів від 10-ти до 20 тис євро на місяць скоротять на 20 відсотків, від 20-ти тис до 50 тис євро - на 30, від 50 тис до 100 тис - на 40.

Найбільш високооплачуваним гравцем французької Ліги 1 є бразильський форвард паризького клубу ПСЖ Неймар, який отримує більше 3 млн євро на місяць. Нині його зарплатня перетворюється на 1,5 млн євро або 44,5 млн гривень.

Зазначимо, що в партнерів Неймара по ПСЖ, схоже, також буде зниження на 50 відсотків, адже в клубі зібрані найкращі гравці світу.

Нагадаємо, що в інших європейських країнах також футбольні клуби скорочують видатки, проте куди менш радикально, ніж у Франції. Єдиним виключенням є іспанська «Барселона», що планує урізати до 70%.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: