У Франції розробляють додаток для відстеження заражених коронавірусом

У Франції розробляють додаток для відстеження заражених коронавірусом
У Франції зафіксовано 110 тис. випадків зараження і понад 10 тис. смертей від коронавірусу

Встановлення програми буде виключно добровільною.

Уряд Франції працює над додатком для смартфону, що зможе попереджати користувачів про заражених коронавірусом. Про це повідомляє Reuters.

За словами міністра технологій Франції Седріка О, майбутній додаток під назвою StopCovid буде використовуватися для відстеження контактів поблизу. Тобто, якщо заражена коронавірусом людина встановить собі таку програму, то вона повідомить всіх людей, які були з ним у тісному контакті, що вони були поруч з людиною, інфікованою COVID-19.

Зазначається, що встановлення програми буде виключно добровільною.

Міністр не став називати дату запуску проекту, уточнивши, що «нічого не буде вирішено без широкої дискусії».

Французьке законодавство забороняє індивідуальне відстеження смартфонів, на відміну Китаю, Тайвані чи Південної Кореї, які використовують показання розташування смартфонів для відстеження контактів людей, які дали позитивний результат тесту на вірус, або для виконання карантинних обмежень.

Кілька депутатів з партії президента Еммануеля Макрона вже заявили, що будуть голосувати проти будь-якого кроку з використання технологій геотрекінгу. На що Седрік О заявив, що додаток буде використовувати тільки Bluetooth, а не геолокацію. Дані будуть анонімними і будуть видалені через деякий час. «Німеччина і Швейцарія теж працюють над подібними додатками», - додав він.

Карантин у Франції триває вже четвертий тиждень. У країні зафіксовано 110 тис. випадків зараження і понад 10 тис. смертей від коронавірусу.

Раніше міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Віра заявив, що пік пандемії в країні ще не досягнуто, він знаходиться на фазі загострення. Власне тому влада Франції поки не планує послаблювати карантинні обмеження.

Нагадаємо, схожий додаток для контролю обсервації та самоізоляції відучора запрацював в Україні.

Як повідомлялося, станом на ранок 8 квітня в усьому світі зареєстрували 1 430 141 випадок зараження коронавірусом. Разом з тим, одужали від коронавірусу 301 130 осіб. Також у всьому світі зареєстрували 82 119 летальних випадків.

До слова, у США почали випробовувати вакцину від коронавірусу.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування коронавірусу проводять «з неймовірною швидкістю».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: