У Франції у першому кварталі цього року ВВП впав приблизно на 6%

У Франції у першому кварталі цього року ВВП впав приблизно на 6%
Більшість секторів економіки Франції пережили різкі і жорстокі втрати у своїй діяльності, причому найбільш постраждали такі галузі, як будівництво, торгівля, транспорт, житло і громадське харчування, - Центробанк

Кожні два тижні обмежень через коронавірус призводять до падіння ВВП на 1,5% протягом року, - Банк Франції

У Франції у першому кварталі 2020 року валовий внутрішній продукт впав приблизно на 6% через пандемію коронавірусу. Відповідну оцінку оприлюднив Центральний банк Франції, повідомляє Le Figaro.

Зазначається, що це найгірший квартальний показник французької економіки з 1945 року. Згідно з останніми даними Національного статистичного інституту Insee, ВВП Франції вже скоротився на 0,1% в четвертому кварталі минулого року, тому технічно Франція знаходиться в рецесії.

Зокрема, згідно з оцінкою Банку Франції, заснованою на опитуванні 8500 компаній, за останні два тижні березня активність була приблизно на третину нижче (-32%), ніж зазвичай.

За оцінками Центробанку, кожні два тижні обмежень через коронавірус призводять до падіння ВВП на 1,5% протягом року. Однак там попереджають, що ця цифра «не повинна бути екстрапольована неправильно», так як інтенсивність впливу ізоляції може змінюватися в міру її подовження.

Аналіз, проведений Банком Франції, підтверджує, що більшість секторів економіки пережили різкі і жорстокі втрати у своїй діяльності, причому найбільш постраждали такі галузі, як будівництво, торгівля, транспорт, житло і громадське харчування.

Нагадаємо, жорсткий карантин у Франції запровадили 17 березня, триватиме він щонайменше до 15 квітня.  

Як повідомлялося, в Євросоюзі не домовилися про спільні дії для порятунку економіки під час коронавірусу.

Як повідомлялось, станом на ранок 8 квітня в усьому світі зареєстрували 1 430 141 випадок зараження коронавірусом. Разом з тим, одужали від коронавірусу 301 130 осіб. Також у всьому світі зареєстрували 82 119 летальних випадків.

До слова, у США почали випробовувати вакцину від коронавірусу.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування коронавірусу проводять «з неймовірною швидкістю».

В Україні станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: