Віце-президент IBU: Канада дійсно хотіла перенести етап Кубка світу з російської Тюмені

Віце-президент IBU: Канада дійсно хотіла перенести етап Кубка світу з російської Тюмені
Віктор Майгуров. Фото: Р-Спорт

На зустрічі керівництва IBU зі спортсменами канадські і американські атлети підняли тему своєї участі в Тюменському етапі

Канада перед засіданням виконкому IBU в Гохфільцені дійсно написала лист з наполегливим проханням забрати у Росії всі змагання, включаючи етап Кубка світу в Тюмені.

Про це повідомив перший віце-президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Віктор Майгуров.

«IBU не може зобов'язати спортсменів виступати у всіх змаганнях проти їх волі. Навіть якщо це якось прописати в правилах, юридично такий пункт не матиме ніякої сили. Канадці перед засіданням виконкому IBU в Гохфільцені дійсно написали лист з наполегливим проханням забрати у Росії всі змагання», - повідомив Майгуров у інтерв'ю Р-Спорт.

«Це питання було поставлено на голосування, і голоси розподілилися зі співвідношенням 5: 4 на користь того, щоб залишити міжнародний календар без змін», - зазначив він.

За його словами, у той же день на зустрічі керівництва IBU зі спортсменами канадські і американські атлети підняли тему своєї участі в Тюменському етапі. 

«Зокрема, говорили про те, що побоюються їхати в Росію, побоюються, що їхні проби можуть бути підмінені. На що (президент IBU) Андерс Бессеберг відразу сказав, що побоювання безпідставні. Пояснив, що ніякі допінг-проби в Росії зараз взагалі не досліджуються, їх вивозять чартером і відправляють в іноземні лабораторії», - додав він.

«Аналогічно планується вчинити в Тюмені, тому особисто Бессеберг гарантував усім спортсменам, що з пробами на Тюменському етапі все буде в повному порядку», - підкреслив Майгуров.

Як відомо, у свою чергу, президент союзу біатлоністів Норвегії Ерленд Шлоквік в інтерв'ю TV2 натякнув, що Норвегія може бойкотувати дев'ятий етап Кубка світу 2017/18 в Тюмені.

Як відомо, російських спортсменів допустили до участі в Іграх-2018 під нейтральним прапором.

Нагадаємо, напередодні російських біатлоністів вкотре перевірили на допінг перед змаганнями.

Окрім того, статус Союзу біатлоністів Росії знизили до тимчасового членства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: