Видатний український хокеїст очолив клуб із Білорусі

Видатний український хокеїст очолив клуб із Білорусі
Анатолій Степанищев залишався безробітним два роки
Олександр Задирака

Останнім місцем роботи Анатолія Степанищева був донецький «Донбас»

Видатний у минулому нападник київського «Сокола» і збірної України Анатолій Степанищев представлений у статусі головного тренера білоруського «Металурга» зі Жлобино. Український фахівець підписав трирічну угоду з «сталевими вовками» і вже почав формувати склад команди на майбутній сезон.

Анатолій Степанищев народився 29 січня 1961 року в Липецьку (РФ), де і дебютував на професійному рівні в складі місцевого СКА МВО (Липецьк), після чого перебрався на три сезони в пензенський «Дизель», а потім захищав кольори київського «Сокола» протягом дев'яти чемпіонатів поспіль, з яким став бронзовим призером чемпіонату СССР в 1985 року.

У 1990 році Анатолій Миколайович перебрався до Швейцарії, де виступав за клуби «Кур», «Давос», «Біль», «Ланґнау», і «Амбрі-Піотту», а потім перебрався на три сезони в російський «Нафтохімік» із Нижньокамська.

Виступав за першу і другу збірні СССР. У складі національної збірної України виступав на чемпіонатах світу в групі С (1993, 1994, 1995, 1996), групі В (1998), а також елітному дивізіоні (1999).

Має звання Майстер спорту міжнародного класу з хокею з шайбою СССР, член клубу 100 кращих снайперів чемпіонату СССР, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України.

Тренерську кар'єру Степанищев розпочав у штабі молодіжної збірної України (U20), після чого був призначений головним тренером юніорської збірної України.

Протягом семи сезонів Степанищев входив у тренерський штаб київського «Сокола», а також національної збірної України на п'яти чемпіонатах світу.

З сезону-2011/2012 фахівець працював у статусі головного тренера у «Вінницьких Гайдамаках» (2011/2012), російських «Кубані» (2012/2013), «Дмитрові» (2013-2015), донецькому «Донбасі» (2015-2017).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: