«Висловлювання Усика про єдиний народ були правильними і хорошими до 2014 року», - кікбоксер Журавльов

«Висловлювання Усика про єдиний народ були правильними і хорошими до 2014 року», - кікбоксер Журавльов
Павло Журавльов закликає ставитися до нинішньої ситуації поміркованіше
Фото із соцмереж

Спортовець вважає, що борець Богдан Грицай хайпує на історії з Усиком і не підтримує включення у базу «Миротворця» Ломаченка

Відомий український кікбоксер Павло Журавльов прокоментував скандальну ситуацію навколо українського боксера Олександра Усика, який знявся в російському фільмі про православ'я.

«Сьогодні немає людини, яка б не знала про ситуацію з боєм Грицая та Усика. Я відповів би словами Ігоря Талькова: «Помиляються і ті, і інші». Я не підтримую ні тих, ні других. Ми зараз говоримо конкретно про цей ролик. Ми розуміємо, чому саме він викликав такий ажіотаж. Тому що до цього там було ще купа кліпів, роликів, висловлювань, які нагнітали обстановку. Причому на такому ґрунті, який сьогодні краще не чіпати.

Україна страждає від агресії РФ, тут пересудів бути не може. Для мене особисто немає питань, хто винен. У ролику, де Олександр викликав на бій диванного експерта, я не знайшов жодної агресії. У нас в інтернеті дійсно багато фахівців, які створюючи ліві акаунти, можуть писати гидоти. І ось тут Олександр вирішив такий прикольчик зробити, але не очікував такого виклику.

Стосовно бою Грицая з Усиком. Давайте розуміти, що, як би хто не ставився до Усика, він найкращий боксер в категорії до 91 кг. Це статус. Для того, щоб він з кимось боксував. Ієрархія потрапляння на чемпіонський бій в боксі вибудувана дуже чітко. Тому я в цей бій не вірю. Грицай просто хайпує. А Усик ще й відповідає йому, при цьому не дуже вдало. Чи є шанс у Грицая перемогти? Я думаю, що Усик настільки готовий функціонально, що навіть при великому бажанні завалити його в партер навряд чи вийде. Це моя думка, я можу помилятися. Веселяться хлопці, нехай веселяться.

Війна? Мені сподобався про це дуже короткий вислів голови НАТО: «Якщо Україна відійде назад, Україна зникне. Якщо Росія відійде назад – війна закінчиться». Я розумію, що у війні нічого хорошого і геройського немає. Це бруд, це зрада. Особливо така війна, яка йде зараз. Той, хто там побував, про це не хвалиться. Я вважаю, що в 21-му столітті політики, які використовують слово «патріот» і «патріотизм», – це одразу негідники. Які хочуть на комусь нажитися. Патріотизм у тому вигляді, в якому хочуть нам його впарити, – це звичайна пропаганда, інструмент для управління людьми.

Думаю, що якщо слухати висловлювання Усика про єдиний народ і про братство, всі ці речі правильні та хороші з одним маленьким винятком. Вони були правильними і хорошими до 2014 року. Просто Олександра життя не зіштовхнуло з тими проблемами, які виникли у багатьох людей в зв'язку з подіями 2014 року. У нього так склалася життєва ситуація, і він хоче всіх об'єднати, помирити. Усик – чемпіон світу з боксу. Не потрібно його вмішувати туди, куди не варто його вмішувати. Хто ображається, нехай пробачить. Хто пишається, нехай пишається.

Зараз Васю Ломаченка внесли до бази «Миротворець». Скажу чесно, створити «Миротворець» було хорошою ідеєю в 2014 році. Питання в іншому, ось ви внесли чемпіона світу. Чесно, захоплююся його боксерськими рисами. Трохи знаю його як людину. Знаю, що він дуже хороша людина, благородна. Питання в тому, що за вуха витягли якісь моменти, не буду обговорювати ці питання, включили його в список «Миротворця».

Добре, чому немає в цьому списку наших депутатів, які катаються в Москву на переговори? Чому немає хабарників? Питань дуже багато, тому якщо ми говоримо, що ми боремося з чимось, то потрібно починати не з таких дрібних, малозначущих речей. Коли за спиною у нас відбуваються неприємності набагато більшими. Сам не все схвалюю, що відбувається, але якогось криміналу великого я не бачу», - сказав Журавльов в інтерв’ю Tribuna.com.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: