Юлія Джима тріумфувала в індивідуальній гонці етапу Кубку світу у Поклюці

Юлія Джима тріумфувала в індивідуальній гонці етапу Кубку світу у Поклюці
Юлія Джима
Фото: biathlon.com.ua

Українка не допустила жодного промаху та фінішувала першою

Юлія Джима виграла індивідуальну гонку на етапі Кубку світу з біатлону у словенській Поклюці.

Українська біатлоністка пройшла дистанцію без промахів і на фініші виграла шість секунд у Моніки Хойніш, яка мала одну додаткову штрафну хвилину.

Юлія Журавок також відстрілялася без промахів, але швидкості вистачило тільки, щоб показати 20-й результат.

У топ-20 також потрапили Олена Підгрушна й Анастасія Меркушина. Вони мали по одному промаху, тому не зуміли поборотися за місця у квітковій церемонії.

Як зазначає biathlon.com.ua, виходячи на останнє коло дистанції, Юля, знаючи результати всіх суперниць, випереджала найближчу з конкуренток, Моніку Хойніш, на 15 секунд. І перша половина заключного кола змусила добряче понервувати вболівальників – перевага Джими скоротилася до двох секунд.

Але потім тренери почали самовіддано гнати українку на дистанції, а сама Юля, зчепивши зуби, повертати собі ініціативу над польською суперницею. І фініш зафіксував перевагу нашої біатлоністки у шість секунд.

Підопічна Надії Бєлової, Моніка Хойніш, фінішувала другою і також оновила своє найвище досягнення у змаганнях найсильніших біатлоністок. Третє місце – і теж з особистим рекордом – у висхідної зірки чеського біатлону Маркети Давидової, яка ще не подолала бар'єр юніорського віку.

Рівні результати у топ-20 показали ще три українки. Олена Підгрушна, зібравши волю у кулак після промаху на стартовому рубежі, далі відпрацювала без помилок і фінішувала 15-ою. Відразу слідом за капітаном, програвши всього півсекунди, розташувалася Анастасія Меркушина. Для Насті гонка склалася дзеркальним чином: три чисті рубежі зі старту, і прикрий промах на заключній стійці.

Нарешті, Юлія Журавок стала однією з усього лише п'яти спортсменок з абсолютною точністю у гонці, склавши компанію у цьому почесному списку Юлії Джимі, і вдруге в кар'єрі потрапила у топ-20 гонки Кубка світу.

Серед наших дівчат лише Віті Семеренко не вдалося набрати у цій гонці очки: після не дуже успішного виступу у змішаній естафеті, Віта не дуже вдало провела й індивідуальну гонку. На жаль, початок сезону не вдається одному з лідерів команди минулого сезону.

dtvfq9yxcaeumto_1

Олена Підгрушна вітає Юлію Джиму

Після золотого успіху Юлії Джими, Україна очолила командний залік у Кубку націй. Наша команда на п’ять очок випереджає суперниць з Франції. А сама Юля на дистанцію спринту вийде у жовтому бібі лідера загального заліку Кубку світу.

Кубок світу з біатлону сезону-2018/19

Етап у Поклюці, Словенія

Індивідуальна гонка, 15 км

1. Юлія Джима (Україна) (0+0+0+0) – 43:06.5
2. Моніка Хойніш (Польща) (0+0+0+1) - +5.9
3. Маркета Давидова (Чехія) (0+0+0+1) - +16.5
...15. Олена Підгрушна (Україна) (1+0+0+0) +1:12.0
...16. Анастасія Меркушина (Україна) (0+0+0+1) - +1:12.4
...20. Юлія Журавок (Україна) (0+0+0+0) - +1:32.8
...41. Віта Семеренко (Україна) (0+1+1+0) - +3:13.6


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: