Збірна України з волейболу вийшла в чвертьфінал чемпіонату світу 

Збірна України з волейболу вийшла в чвертьфінал чемпіонату світу 
Наступний матч хлопці зіграють 7 вересня в Любляні
фото: FIVB

Наші спортсмени розбили Нідерланди  

Перемогою збірної України завершився матч 1/8 фіналу чемпіонату світу-2022 проти національної команди Нідерландів.   

Чемпіонат світу, 1/8 фіналу

Нідерланди – Україна – 0:3 (16:25, 19:25, 18:25)

Українська збірна взялася до справи зі старту. Підопічні Угіса Крастіньша швидко захопили ініціативу та почали нарощувати власну перевагу. Уже до середини першого сету українці вийшли на комфортний відрив, не підпускаючи Нідерланди на меншу за п'ять пунктів відстань. 

Зрештою перша партія завершилася потужним відрізком «синьо-жовтих». Українці взяли три очки поспіль і повели в рахунку за сетами. На старті другого нідерландці заграли активніше. Суперники почали йти рівно – жодна з команд не могла створити солідний гандикап.

Цього разу збірна України додала у вирішальний момент, коли рахунок був рівним (14:14). Тишком-нишком українці почали йти у відрив. Спершу на 2-3 пункти, а на піку – й до семи очок. Завершився другий сет із перевагою команди Крастіньша +6.

Нарешті на третій сет збірна Нідерландів вийшла налаштованою на камбек. Кожен розіграш на майданчику був нелегким, і свою перевагу «синьо-жовті» вибудовували з боями. Та поступово збірна України віднайшла свій ритм і почали йти у відрив у середині сету. Класна ж атака Ковальова подарувала українцям сім матч-пойнтів. А закрив поєдинок Семенюк уже з другої спроби.

Для «синьо-жовтих» цей результат став новим орієнтиром вітчизняного волейболу. У рамках 1/4 фіналу українці зустрінуться з господарями – збірною Словенії. Матч відбудеться 7 вересня у Любляні. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що жіноча збірна України з волейболу перемогла Португалію в кваліфікації Євро-2023.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: