Зінченко ввійшов до клубу Шевченка, Реброва, Вороніна та Лужного

Зінченко ввійшов до клубу Шевченка, Реброва, Вороніна та Лужного
Олександр Зінченко
Фото: ФК Шахтар

Він увійшов до елітного клубу українських виконавців, що мають у своєму активі результативні дії у складі англійських футбольних клубів

Вчорашній матч четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» -  «Шахтар» (6:0) став для півзахисника англійського клубу та збірної України Олександра Зінченка другим поєдинком за англійський клуб у Лізі чемпіонів.

До цього українець провів ще чотири зустрічі в найпрестижнішому клубному турнірі Європи у складі нідерландського ПСВ.

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола залишився задоволеним виступом свого гравця, передає прес-служба Федерації футболу України.

«Зінченко - дуже розумний футболіст. Іноді наша команда потребує зайвого гравця в центрі поля. Із Зінченком це робити простіше. Він добре діє в захисті, підготовлений тактично й дуже тямущий. Олександр провів якісний поєдинок», - зазначив тренер.

Втім, зустріч із «Шахтарем» запам’ятається Зінченку не тільки через упевнену перемогу його нинішньої команди над колишньою. У цій грі Олександр відзначився першою результативною дією у складі «Манчестер Сіті».

Саме він віддав гольовий пас на Рахіма Стерлінга. Отже, тепер 21-річний футболіст увійшов до елітного клубу українських виконавців, що мають у своєму активі результативні дії у складі англійських футбольних клубів.

Елітний клуб українців

Олег Лужний віддав три гольові паси у складі «Арсеналу» (106 матчів). Сергій Ребров забив, виступаючи за «Тоттенгем» та «Вест Хем», 16 м’ячів та віддав два результативні паси (97 матчів). Андрій Воронін у 40 поєдинках за «Ліверпуль» шість разів забивав і ще п’ять - асистував партнерам. Нарешті, нинішній наставник збірної України, Андрій Шевченко, провівши 77 зустрічей у складі «Челсі», відзначився 22-ма забитими м’ячами та 11-ма гольовими передачами.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: