Звинувачений в організації договірних матчів тренер Севідов розповів свою версію скандалу

Звинувачений в організації договірних матчів тренер Севідов розповів свою версію скандалу
Олександр Севідов стверджує, що не винен
Фото - Tribuna.com

Олександр Севідов вважає, що «Аль Капоне українського футболу» його вважають несправедливо

Тренер Олександр Севідов вперше відповів на звинувачення в організації договірного матчу «Маріуполь» - «Гірник-Спорт» (3:1) у листопаді 2016 року. Тоді команди грали в першій лізі. Ця історія начебто стала однією з причин майбутньої відставки Севідова з посади тренера «Маріуполя».

«У цій всій ситуації є конфіденційна інформація. Ще триває слідство, - каже Севідов Tribuna.com. - Але спробую пояснити, як все було насправді. Коли я йшов з «Маріуполя», для громадськості ми сказали, що маємо різні погляди на стратегічний розвиток клубу. Я підписував контракт ще з директором Розумним. Коли прийшов Санін (нинішній віце-президент «Маріуполя» - прим.), у мене був підписаний контракт з клубом, але не було підписано додаток. Його не хотіли зі мною підписувати, але нікуди не поділися – підписали.

Потім пішла хвиля розмов про матч «Маріуполь» - «Гірник-Спорт». Дійсно була розмова з Саніним. У нього був ряд умов, на які я не міг піти. Так само, як і у мене були умови, на які вже не міг піти клуб. І ми вирішили для народу сказати про стратегічний розвиток. Але чутки про ті матчі вже ходили. Точніше – інсайдерська інформація. Але що це таке? Інформація достовірна, так. Але це чиїсь таємниці, чутки.

За цією інформацією і за інформацією Баранки (голови комітету етики і чесної гри Української асоціації футболу – прим.), є організатор, який подзвонив футболістам «Маріуполя» і «Гірника-Спорту». Два футболісти «Маріуполя» пішли до Севідова і сказали перед грою: «Ми програємо перший тайм, але виграємо другий». Але як? Навіщо вони це зробили? Навіщо їм це говорити мені? Я ж можу в перерві поміняти цих оборонців і все – змова руйнується. Або взагалі на гру не поставити. До речі, один з цих хлопців так і просидів усю гру на заміні. Зараз просто вигідно все злити на мене. Це схоже на ситуацію з Антоніо Конте, коли команда зіграла договірний матч, а він начебто знав, але нікому не сказав. Але моя команда ж виграла. Якщо я знав, то тренер іншої команди не знав? Це дуже зручна позиція – все зіпхнути на мене.

Я хочу донести – мене не звинувачують в організації договірних матчів, як про це говорять в ЗМІ. З мене зробили Аль Капоне українського футболу. Але я як жив в трикімнатній квартирі в хрущовці в Кам'янському, так і живу».

При цьому Севідов не виключає, що матч «Маріуполь» - «Гірник-Спорт» міг бути договірним.

«Сумніви і підозри виникали не тільки в цій грі, - каже тренер. - Наприклад, до цього ми втратили очки вдома з «Авангардом». Ми за весь матч створили лише один момент – Фомін не реалізував вихід один-на-один. Стосовно гри з «Гірником-Спортом», то при рахунку 0:1 наш оборонець штовхнув суперника у штрафному – це чистий пенальті. Якщо вони б забили, ми б уже не відігралися. Якщо тобі перед матчем щось таке говорять, а потім дивишся на гру і думаєш: «Точно щось не так». Але суддя не побачив, пронесло. Після матчу я зібрав команду і сказав: «Хлопці, у нас проблеми. Не у вас, а у нас. Адже я тренер нашої команди. І якщо у вас якісь речі відбуваються, то це і мої речі».

Наведу приклад матчу «Металіст» - «Карпати». Ви знаєте, хто тоді тренував «Карпати»? Це був Валерій Яремченко, його до себе викликав Димінський і сказав: «Матч був договірним, а ти цього не помітив. Який ти на хрін тренер?»

Також і у мене. Чи були підозри? Були. Але що я можу сказати? Є опитування всіх футболістів того матчу. Хлопців питали, що говорив Севідов перед матчем, у перерві. А я кричав так, що штукатурка сипалася і сказав: «Розжену всіх!» Це підноситься по-іншому – Севідов щось знав. Це смішно. Коли зрозумів, що на мене хочуть все звалити, то почав своє внутрішнє розслідування. Я викликав кожного футболіста і кожен писав пояснювальну.

Спершу був упевнений, що матч не договірний. Ми настільки погано грали, провели дуже поганий тайм. Але ми дуже швидко відігралися і подумав: «Та ні, здалося. Не може такого бути». Але коли протягом декількох років про це говорять, то мене це мучить. Чому не здогадався, адже досвідчений же тренер? Ну почекай – виграли. Ну і що? Програли ж перший тайм. Сам із собою вже розмовляю. Під таким ракурсом можна дивитися всі матчі. Зараз ось часу багато, дивлюся український футбол. У нас не поменшало договірних матчів, з суддями як працювали, так і працюють».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: