Чемпіонат світу. Швеція - Англія - 0:2. Скандинави програли британцям бій за путівку у півфінал (відео)

Чемпіонат світу. Швеція - Англія - 0:2. Скандинави програли британцям бій за путівку у півфінал (відео)
Фото взяте з fifa.com

Збірна Англії зіграє у півфінальній стадії ЧС-2018

Третій учасник півфіналу Чемпіонату світу 2018 року з футболу визначився у протистоянні Англії та Швеції. Саме переможець цієї пари у зустрічі з Росією або Хорватією, які зіграють ввечері, визначать фіналіста нинішнього Мундіалю. Перед матчем букмекери віддавали перевагу збірній Англії, хоча на впевнену перемогу футболістів даної країни вони не розраховували.

Тим дивніше було спостерігати за стартовими хвилинами поєдинку, адже ініціативою заволоділи шведи. Натомість, англійці вирішили грати другим номером і вперед особливо не поспішали. Наслідком такої гри став той факт, що було обмаль небезпечних моментів. Можна пригадати дальній удар Віктора Клаессона, та м’яч пролетів над воротами.

Англія прокинулася ближче до середини тайму. Спочатку Рахім Стерлінг прорвався правим флангом і дав шанс пробити Гаррі Кейну. М’яч після спроби форварда пролетів поруч зі стійкою. А на 30-й хвилині представники Туманного альбіону відкрили рахунок. Ешлі Янг подав з кутового, а Гаррі Магуайр головою вколотив м’яч у сітку воріт Робіна Ольсена. Це був перший удар в отвір воріт у звітному матчі – і відразу ж гол.

Швеція, висловлюючись боксерською термінологією, опинилася у нокдауні. І британці цілком могли забити другий гол ще до перерви. Двічі на забійних позиціях опинявся Стерлінг. Рахім двічі виходив віч-на-віч з воротарем, і кожного разу програв дуель Ольсену. Спочатку Стерлінг вирішив пробити ще до зближення з голкіпером, але влучив у того, а згодом прийняв рішення обіграти Ольсена, однак втратив момент для удару.

993372510

Фото взяте з fifa.com

Друга половина матчу почалася з удару головою Маркуса Берга, з яким з труднощами впорався Джордан Пікфорд. Надалі повною територіальною перевагою володіли англійці. І все це завершилося логічним голом у ворота Швеції. Джессі Лінгард точно навісив на дальню стійку на Деле Аллі, який без перешкод головою пробив повз воротаря.

Скандинави відразу ж мали шанс «повернутися» у гру, однак з ударом Клаессона у відчайдушному стрибку впорався Пікфорд, зупинивши м’яч майже на лінії своїх воріт. А шкода, адже гол у ворота Англії додав би інтриги у завершальному відтинку цієї чвертьфінальної зустрічі.

Збірній Швеції, звичайно ж, довелося відкриватися, що давало вільні зони швидконогим нападникам британців. Проте тим чогось не вистачало: то останній пас виявиться неточним, то захисник виявиться першим на м’ячі. Ініціатива і надалі була на боці Англії, а ледь не забили шведи. Берг прийняв м’яч у штрафному майданчику та пробив під поперечину. Пікфорд і цього разу у стрибку відвів загрозу. Безумовно, англійський воротар заслужив сьогодні на найкращі відгуки.

На останніх хвилинах у шведів був лише один момент, але удар зі штрафного виявився дуже неточним. І Англія спокійно довела справу до перемоги, вперше за 28 років вийшовши у півфінал чемпіонатів світу. Там, у боротьбі за путівку у фінал, британці зустрінуться з переможцем пари Росія – Хорватія.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/4 фіналу

Швеція – Англія – 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Магуайр (30), 0:2 – Аллі (59)

Швеція: Ольсен, Ліндельоф, Аугустінссон, Крафт (Янссон, 85), Гранквіст, Ларссон, Клаессон, Екдаль, Форсберг (Ольссон, 65), Тойвонен (Гвідетті, 65), Берг

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Янг, Магуайр, Аллі (Делф, 77), Лінгард, Стерлінг (Решфорд, 90+1), Гендерсон (Даєр, 85), Трипп'єр, Кейн

Попередження: Магуайр (87), Гвідетті (88), Ларссон (90+4)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: