Ліга Європи. «Карабах» - «Ворскла» 0:1. Така довгоочікувана перемога полтавського клубу (відео)

Ліга Європи. «Карабах» - «Ворскла» 0:1. Така довгоочікувана перемога полтавського клубу (відео)
«Ворскла» здобула свою першу перемогу у розіграші Ліги Європи
ФК Карабах

«Ворскла» здобула свою першу перемогу у поточному розіграші Ліги Європи

«Ворскла» продовжила свій похід по просторах Ліги Європи виїзним матчем проти «Карабаху». До цього полтавська команда провела два поєдинки, в яких не домоглася позитивного результату. Важко було розраховувати на очки на «Емірейтс» проти «Арсеналу», де трапилася доволі логічна поразки полтавської команди. Ту зустріч багато хто сприймав, як екскурсію. По обличчях гравців було помітно, наскільки вони вражені атмосферою англійського стадіону. Але в наступній зустрічі Ліги Європи «Ворскла» показала, що здатна на більше.

У Полтаву приїхав лісабонський «Спортинг», який, здавалося, вирішив обіграти український клуб на одній нозі. Гості володіли ініціативою, але часом діяли занадто вальяжно, недооцінюючи суперника. На це полтавці відповіли взяттям воріт від Кулача. Після підопічні Василя Сачко закрилися на своїй половині і утримували переможний результат аж до самого кінця. Дуже шкода, що не вистачило сил до фінального свистка - в самій кінцівці господарі пропустили двічі, втративши у результаті перемогу.

Надалі дві поразки в чемпіонаті України. Серія поразок затягнулася. Як і полтавці, «Карабах» програв два стартові матчі турніру - 0:2 від «Спортинга», 0:3 від «Арсеналу». Тому до цього матчу команди підходили в однакових умовах і можна сказати, що обидва колективи показують приблизно однаковий футбол, якщо судити по матчах Ліги Європи. Втім, букмекери все ж невелику перевагу віддали саме клубу з Азербайджану.

Щодо самого матчу, то перший тайм не подарував вболівальникам яскравої гри. Моменти були лише у господарів поля, однак у Шуста особливої роботи не було. «Ворскла» у свою чергу взагалі не нанесла жодного удару у напрямку воріт суперника. Команда Сачка грала другим номером, втім, контратаки свої до удару довести за перші 45 хвилин так і не змогла. Лише під завершення тайму український клуб почав грати більш конструктивно, з'явилася швидкість, спроби завантажувати м'яч у карний з флангів. Один такий навіс з лівого флангу завершився потраплянням м'яча точно в руки голкіперу азербайджанського клубу Вагнеру.

Гравці «Карабаху» в середині тайму двічі загрожували воротам Шуста, але обидва удари пішли над воротами полтавської команди. За три хвилини до завершення основного часу господарі поля заробили штрафний, однак простріл-удар у карний пройшов поруч зі стійкою.

Куди цікавіше справи пішли у другій 45-хвилинці, коли «Ворскла» своїм першим ударом відкрила рахунок у матчі: протягнув м'яч Карека до карного суперника і відкотив під удар Кулачу, який потужно пробив метрів з двадцяти п'яти. Снаряд полетів точно по центру, але Вагнер підвів свою команду і не зміг впоратися з цим пострілом, відбивши сферу в сітку воріт.

Господарі поля через кілька хвилин рахунок ледь не зрівняли, коли м'яч після удару від Зубіра полетів точно в ближню дев'ятку, але Шуст в красивому стрибку зумів перевести його на кутовий. Після такого обміну «Карабах» знову перехопив ініціативу, а «Ворскла» за традицією почала приділяти увагу захисту, хоча про контратаки не забувала. Такі випади від команди Сачка були навіть гостріше, ніж позиційні атаки азербайджанського клубу. 

С 71 по 73 хвилину гості з Полтави під час контратак ще двічі загрожували воротам Вагнера, однак дальні удари Ребенка та Кулача пройшли вище воріт. Надалі грав на атаку лише «Карабах», якому потрібно було зрівнювати рахунок. Гравці азербайджанського клубу почали форсувати події, «Ворскла» змушена була захищатися і робила це доволі успішно.

За дві хвилини до завершення основного часу у карному полтавського клубу трапилася «пожежа»: Шуст невдало зіграв на виході, залишив ворота порожніми, але Герьє дивом не влучив у ворота після кількох відскоків, відправивши м'яч над поперечкою. Арбітр матчу компенсував чотири хвилини, на щастя, «Ворскла» з третьої спроби таки змогла втримати переможний рахунок і не пропустити у доданий час. 1:0 - перша перемога команди Василя Сачка у поточному розіграші Ліги Європи.

Ліга Європи з футболу сезону-2018/19

Матч 3-го туру

«Карабах» (Азербайджан) – «Ворскла» (Україна) – 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 – Кулач (48)

«Карабах»: Вагнер, Жезнічак, Садигов, Медведєв, Гер’є, Гараєв, Мічел, Славчев (Озобич, 58), Абдуллаєв (Деларж, 69), Зубір, Емегара (Мадатов, 58).

«Ворскла»: Шуст, Даллку, Сапай, Пердута, Якубу (Ніколас Карека, 46), Шарпар, Чеснаков, Скляр, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 77; Чижов, 90+2), Коломоєць.

Попередження: Кулач (4), Пердута (41), Зубір (64), Даллку (79), Сергійчук (87).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Ворскла» здобула першу перемогу у нинішній Лізі Європи, здолавши на виїзді «Карабах»
«Ворскла» здобула першу перемогу у нинішній Лізі Європи, здолавши на виїзді «Карабах»
Фото: ФК Ворскла
Матч «Ворскла» – «Динамо» встановив антирекорд за відвідуваністю
 Себастьєн Дельфер'єр
У Бельгії поліція затримала арбітрів матчів «Арсенал» – «Ворскла» та «Яблонець» – «Динамо»
Фото взяте з сайту fotoreserg.wordpress.com
«Ворскла» вдома несподівано програла «Арсеналу-Київ» (відео)
Як «Динамо» та «Ворскла» втратили перемоги у матчах 2-го туру Ліги Європи. Відео моментів
Як «Динамо» та «Ворскла» втратили перемоги у матчах 2-го туру Ліги Європи. Відео моментів
Фото twitter.com/arsenal
Ліга Європи. «Карабах», як і «Ворскла», не має очок, програвши «Арсеналу»
Автором єдиного голу у матчі став Владислав Кулач. Фото: ФК Ворскла
Ліга Європи. «Ворскла» - «Спортинг» 1:2. Полтавська драма, яка завершилася не на користь господарів
«Ворскла» втратила перемогу та нічию у матчі Ліги Європи зі «Спортингом» (відео)
«Ворскла» втратила перемогу та нічию у матчі Ліги Європи зі «Спортингом» (відео)
Фото ФК «Ворскла»
«Ворскла» обрала на домашній матч Ліги Європи проти «Спортингу» зелений комплект форми
Дата публікації новини: