Ліга Європи. «Ворскла» - «Спортинг» 1:2. Полтавська драма, яка завершилася не на користь господарів

Ліга Європи. «Ворскла» - «Спортинг» 1:2. Полтавська драма, яка завершилася не на користь господарів
Автором єдиного голу у матчі став Владислав Кулач. Фото: ФК Ворскла

З 10-ї хвилини «Ворскла» вела в рахунку, але пропустила два м'ячі в компенсований час

Ліга Європи тепер повернулася і в Полтаву, де «Ворскла» в межах другого туру групового етапу приймала лісабонський «Спортинг». У межах першого туру підопічні Василя Сачка грали з «Арсеналом» в Лондоні, а тепер провели домашній поєдинок перед своїми вболівальниками. Дебютний матч Ліги Європи можна занести «Ворсклі» в актив, враховуючи їх настрій на поєдинок. Команда програвала з рахунком 0:4, проте, в кінцівці матчу український клуб скористався розслабленістю гравців «Арсеналу» і забив два голи після помилок оборони, тим самим трохи скрасивши результат (2:4).

Цього разу команда грали вдома, а чекав її суперник не менш іменитий. «Спортинг» - один з трійки португальських грандів. Хоч команда зараз і знаходиться в тіні «Бенфіки» і «Порту», проте все одно регулярно виступає в єврокубках - і в Лізі чемпіонів, і в Лізі Європи. Влітку клуб більшою мірою запам'ятався масштабним конфліктом між президентом, гравцями, агентами і вболівальниками. В результаті з команди пішли кілька лідерів, включаючи Руї Патрісіу і Вілліама Карвалью, однак при цьому «Спортинг» все одно залишився доволі потужною командою, тому розслаблятися українському колективу було не варто.

Португальський клуб на правах фаворита почав поєдинок з позиції сили, однак гостроти біля воріт Богдана Шуста на старті не створив. У свою чергу господарі поля без проблем перетерпіли стартовий тиск, а згодом взагалі відвели гру від власних воріт і почали більше володіти ініціативою. Команді Сачка знадобилося всього 10 хвилин, щоб забити свій третій гол у поточному розіграші Ліги Європи - голом-красенем відзначився Владислав Кулач: Скляр виконав простріл у карний майданчик з правого флангу, хтось із захисників суперника невдало вибив м'яч, а Кулач опинився тут як тут і красивим ударом з 17-ти метрів поклав м'яч у дальній кут воріт Салена.

Після такого вдалого початку полтавський клуб трохи відійшов назад і зосередився на стриманні суперника. Причому варто додати, що до власних воріт підопічні Сачка не притискались. Гра переважно проходила у центрі поля, а невелика перевага у володінні м'ячем була на користь португальського клубу, який навіть встиг заробили кілька стандартних положень, проте вони, на щастя, успіхом не увінчалися.

Ближче до завершення тайму малюнок гри не змінився. «Спортинг» дещо збавив оберти, а сам матч проходив без моментів. «Ворскла» вичікувала можливість для контратаки, але суперник цього не дозволив. Щодо гостей, то можна звісно згадати дальній постріл з-за меж карного від Фернандеша, але м'яч після його полетів на трибуни полтавської арени.

А свій найкращий момент у першому таймі португальці створили лише на 45-й хвилині: Акунья подав з лівого флангу, захисники пролетіли повз м'яч, який опинився у Нані, який пробив в ближній кут з лінії воротарського, але Шуст врятував свою команду, а потім Артур вибив ігровий снаряд на кутовий. Подача з кута поля була небезпечною, але полтавці таки втримали позитивний для себе результат.

Початок другого тайму також пройшов доволі рівно. Гості трохи більше володіли м'ячем, але Шуст був без роботи. Захист полтавського клубу непогано тримався, на забували підопічні Сачка і про контратаки, але не вистачало в них завершення. Ближче до середини тайму «Спортинг» взагалі почав домінувати, адже підопічні Сачка почали сильно притискатися до власних воріт.

Так, на 53-й хвилині над поперечкою дальнім ударом відправив м'яч Акунья. Можна згадати і небезпечний удар головою від Нані, однак цього разу на місці був Шуст, який намертво забрав м'яч у руки. Надалі португальська команда тільки нарощувала атакувальний потенціал, створюючи справжній штурм карного господарів поля, які вже навіть забули про контратаки і діяли лише на захист власних воріт.

За десять хвилин до завершення основного часу «Спортинг» створив ще один небезпечний момент: Черговий кутовий заробили гості. Пішла подача на ближню стійку, полтавці відбилися, але не надовго, адже в атаці другим темпом Монтеро пробивав впадінні через себе метрів з п'яти, але Шуст знову зреагував. Через хвилину господарі поля таки змогли створити гідну відповідь: Ребенок зі стандарту подав на дальній карного майданчика, там Шарпар в дотик виконав простріл уздовж воротарської, але ніхто з партнерів не зміг замкнути цю передачу - домашня заготовка, але без гола.

За три хвилини до завершення основного часу після стандарту вище воріт пробив Нані. Португальці пішли на останній штурм воріт Шуста. Було доволі нервово, знаючи неприємну традицію українських клубів пропускати на останніх хвилинах матчу. На жаль, ця традиція продовжилася...Арбітр компенсував п'ять хвилин, а на першій доданій  підопічні Сачка пропустили: довга передача у карний майданчик «Ворскли» призвела до голу. Артур програв верхову боротьбу Монтеро, той спокійно прийняв м'яч і пробив з 12-ти метрів у дальній нижній кут воріт.

Пропустивши гол, команда Сачка незрозуміло навіщо пішла великими силами на ворота суперника, хоча потрібно було чіплятися вже бодай за нічию. Такий ва-банк призвів до другого пропущеного голу: в атаку пішли полтавці, але отримали результативну контратаку, яку розпочав Акунья. Він віддав пас вперед на Рафінью, а той закинув м'яч в район 11-метрової позначки, Фернандеш пробив, але Шуст впорався, а на добиванні виявився Кабрал, якому вже ніхто не заважав розстріляти порожні ворота.

Так команда, яка вела у рахунку з 10-ї хвилини матчу, програла у компенсований час - 1:2. Це доволі неприємно, адже український клуб був близьким до того, щоб здобути свої перші очки у поточному розіграші Ліги Європи.

Ліга Європи з футболу

Матч 2-го туру

«Ворскла» (Україна) – «Спортинг» (Лісабон, Португалія) – 1:2 (1:0)

Гол: 1:0 – Кулач (10), 1:1 – Монтеро (90), 1:2 – Жоване Кабрал (90+3)

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Артур, Ребенок, Чеснаков, Шарпар, Скляр, Кравченко (Габелок, 84), Коломоєць, Кулач (Сергійчук, 62).

«Спортинг»: Сален, Коатес, Бруну Гашпар, Жефферсон, Анде Пінту, Нані, Бруну Фернандеш, Карлуш Мане (Монтеро, 58), Петрович (Жоване Кабрал, 70), Акунья, Діабі (Рафінья, 70).

Попередження: Артур (9), Акунья (74).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: