Ми мали обіграти збірну України, але... Італійські ЗМІ про матч з командою Андрія Шевченка

Ми мали обіграти збірну України, але... Італійські ЗМІ про матч з командою Андрія Шевченка

Тамтешні ЗМІ виявилися вкрай скупими на коментарі на адресу української команди

Збірна України збільшила тривалість своєї привабливої серії без поразок. Наразі команда Андрія Шевченка не програє вже вісім матчів (з них дві гри – в межах Ліги націй).

Напередодні «синьо-жовті» показали непоганий футбол, а головне – досягли прийнятного результату, на італійській землі, у місті Генуя (1:1).

«Главком» пропонує ознайомитися з думками італійських ЗМІ, які не обійшли увагою гру не тільки своєї команди, а й «синьо-жовтих».

Італійські ЗМІ з приводу матчу з командою України виявилися вкрай скупими на коментарі на адресу нашої команди. Склалося враження, що суперник акул пера з Апеннін не цікавить апріорі – вся увага тільки своїм...

Щоденна газета La Stampa свою команду критикує радше «лагідно». Щодо збірної України не можна не відчути деяку зверхність – схоже, італійські журналіст так і не зрозуміли, що грати в футбол вміють і наші виконавці.

1134

«...Ми не можемо обіграти навіть Україну, тому наше завдання в Лізі націй стає складніше, ніж очікувалося раніше. Так, матч з українцями був товариським, але факт відсутності перемог вже починає неабияк набридати. Якщо винести перемогу над Саудівською Аравією за дужки, пройшов цілий рік з відтоді, як Італія відзначала вікторію; тоді це було в грі зі збірною Албанії. Що ж, принаймні 20 хвилин збірна Італії грала в футбол, який ми в її виконанні ще не бачили: надійний в обороні й елегантний в атаці... Вчора Манчіні довів число використовуваних гравців в національній команді за період його владарювання до 36-ти. 10 з них під керівництвом головного тренера стали дебютантами. І поки що всі ці експерименти аж ніяк себе не виправдовують...».

Автори Corriere dello Sport дали свій аналіз матчу. Як і очікувалося, наша команда популярністю в колег з Італії й тут не користалася – про гру України журналісти не згадали зовсім.

«…Збірна України була для італійців тим суперником, якого потрібно було обіграти, щоб перервати невдалу серію. Не вийшло, хоча для цього і були всі передумови. Матч «адзуррі» не став для представників інших ЗМІ центральною подією. Мабуть, саме тому ми бачимо, що заголовки про цю гру потрапили на перші шпальти інших спортивних ЗМІ, але не виділялися там поряд з іншими важливими подіями дня... Результати збірної викликають розчарування – і ці відчуття стають у італійців рутиною. 12 тисяч на «Марассі» аплодували на 43-й хвилині (в пам'ять про трагедію на мосту Моранді), але наприкінці гри можна було почути й свист. В Італії у Манчіні хронічні проблеми з реалізацією, так само його команда жодного разу не провела матч без пропущених м’ячів. «Адзурра» не може виграти вже в п'ятому домашньому поєдинку поспіль – це найгірша серія за 93 роки. Всі розуміють, з чим це пов'язано – команді не вистачає якісних гравців. Але так само потрібно нарешті почати реалізовувати свої моменти. Такий хороший початок матчу мав би призвести до перемоги, і підсумковий нічийний результат – велика прикрість...»

Провідне італійське спортивне видання, відома на весь світ Gazzetta dello Sport, кілька слів написало й про Україну. Аналіз від кореспондентів цього видання, мабуть, варто називати найбільш об’єктивним.

1187

«...І все ж «Скуадра» відклала перемогу на неділю, зараз безвиграшна серія збірної Італії становить майже п'ять місяців. Оновлена команда Італії (вісім нових гравців у порівнянні з попереднім матчем проти Португалії) постала в своїй красі, протягом години вона була сповнена бажання і рішучості. Однак цього виявилося недостатньо для того, щоб обіграти збірну України. Суперник створив за весь матч один гольовий момент і зумів витягти з нього вигоду. Проте, послані командою Манчіні сигнали обнадіюють... Манчіні не виграв, але зробив крок вперед. Яка ж із цих двох Італій справжня? Та, яка майже на годину постала найкрасивішою командою з часів Антоніо Конте, яка притиснула України до своїх воріт і завдавала удару за ударом? Або ж та боязка Італія, яка ризикувала втратити навіть нічию і за останні півгодини зустрічі зіпсувала все враження? Відповідь на це питання ми дізнаємося вже в Польщі. Проте, вперше в новому циклі з'явилося світло в кінці тунелю. Нарешті. Щодо роботи суддівської бригади, не можна не закцентувати увагу на статистиці офсайдів: 8:1 на «користь» збірної Італії. І тільки один з них викликає підозру – не дуже ясно, чому було зафіксовано офсайд на 40-й хвилині зустрічі…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: