Незгасаючий авторитет Ярмоленка, міцні позиції Пластуна. Європейські ЗМІ – про успіхи українців

Незгасаючий авторитет Ярмоленка, міцні позиції Пластуна. Європейські ЗМІ – про успіхи українців

«Главком» тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Німеччині та Болгарії. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, тримаючи руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Захисник чинного чемпіона Болгарії й флагмана футболу цієї країни, команди «Лудогорець», українець Ігор Пластун, грає все більш помітну роль у здобутках цього клубу. В черговому поєдинку вищого дивізіону країни Христо Стоїчкова клуб із Разграда приймав титулований «Левськи» з Софії. У поєдинку лідерів перемога була за «Лудогорцем» (2:0), а колишній футболіст «Оболоні» та «Карпат» відіграв усі 90 хвилин. Таким чином, Пластун записав у свій актив уже 21-у появу в усіх офіційних змаганнях цього сезону за «Лудогорець», на його рахунку є один забитий гол. Команда Ігоря є лідером Парва ліги з 36-ма очками в активі. 

Як і практично усім гравцям «Лудогорця», сайт Topsport дав схвальну характеристику діям Пластуна, написавши про його дії наступне:

1_25

«…Його надійна гра, як на другому поверсі, так і при позиційних низових випадах опонентів, стала ключем до того, що «Лудогорець» показав якісну гру в захисті своїх воріт… Так, одного разу Пластун помилився, але здавалося, що в цьому поєдинку все грало за клуб з Разграда – навіть суперники, які «не хотіли» забивати…»

Колишній футболіст «Дніпра» Євген Коноплянка нині захищає кольори клубу вищої ліги Німеччини «Шальке». В останніх турах позиції Євгена в команді «кнаппен» дещо похитнулися. От і в матчі з «Вольфсбургом» Коноплянка вийшов лише на заміну, лише на кінцівку поєдинку й лише – на сім з лишком хвилин. Його колектив зіграв з рахунком 1:1, втративши перемогу на останніх секундах, а сам Євген допомогти своїй команді тими чи іншими діями не зумів. Це був 12-й матч Коноплянки за «Шальке» з початку сезону, в його активі три забитих м’ячі в усіх турнірах. Цікаво, що результативних передач Євген ще не віддавав. Наразі «кобальтові» займають п’яту позицію із 17-ма балами.

2_13

Провідний спортивний ресурс Німеччини Kicker про гру Коноплянки написав прісно й наступними словами. «…Від його появи «Шальке» не виграв і не програв…»

Хавбек польського клубу «Ягеллонія» з міста Білосток Тарас Романчук черговий матч вищої ліги Польщі Екстракласи з клубом «Заглембє» на полі колективу Тараса (3:1) провів з першої до останньої хвилини. На рахунку нашого футболіста є результативна дія на полі – на другій хвилині зустрічі Тарас віддав гольову передачу на партнера. Крім того, в пасиві Романчука – жовта картка у другій половині поєдинку. Доробок нашого футболіста в успіхи його колективу з початку сезону вимірюються трьома забитими голами та двома результативними передачами. Наразі «Ягеллонія» ділить четверту-п’яту сходинки в таблиці про ранги саме із «Заглембє» – в обох команд по 23 бали.

Ресурс Sport.interia про дії нашого хавбека в цьому матчі написав схвальний коментар. Крім того, Тарас отримав оцінку 4.6 – вищий бал лише в чотирьох футболістів «Ягеллонії».

3_09

«…Романчук відіграв в цілому надійно на своїй позиції опорного півзахисника, а до того ж ще й зумів відзначитися гольовою передачею… Інколи не встигав за швидкими опонентами суперника, проте його страхували партнери. Цей матч він може записати собі в актив…»

Традиційно найкращий результат серед українців показав Андрій Ярмоленко. Хавбек німецької «Боруссії» з Дортмунда виділявся на фоні партнерів по команді в матчі з «Ганновером», який «чорно-жовті» в цілому провалили (поразка на виїзді 2:4). Андрій вийшов у стартовому складі, й пішов з поля на 74-й хвилині. Наприкінці першого тайму Ярмоленко не використав забійний шанс. Те, що екс-гравець київського «Динамо» намагався перетворити у гол передачу партнера правою ногою – точно не виправдання. Важливо, що  наш футболіст швидко виправився, коли після перерви зрівняв рахунок ударом зльоту лівою, підібравши м’яча після невдалого вибивання сфери суперником. Показово, що шанувальники «Боруссії» у відповідь на рішення тренер Петера Боса незадоволено «гули» й давали гнівні коментарі в мережі… Наразі в активі Ярмоленка чотири голи й чотири результативні передачі в усіх турнірах. Після цієї поразки «Боруссія» відкотилася на другу позиції в Бундеслізі, маючи 20 балів. 

Регіональний, але авторитетний спортивний ресурс, а це Revier Sport, Ярмоленку поставив «четвірку» (нагадаємо, що в Німеччині найвищий бал – 1). На словах про гру Андрія ресурс написав наступне:

4_09

«…Крайній атакуючий хавбек багато переміщався по полю, поводив себе активно, як у атаці, так і в обороні. Він міг переломити хід зустрічі ще в першому таймі, проте не влучив  з семи метрів у порожні ворота на 36-й хвилині… Після перерви українець показав високий клас, коли ефектно забив, й зумів зрівняти рахунок (2:2). Однак потім він фактично розчинився на полі й був замінений…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: