Перша ліга з футболу. «Дніпро-1», «Металіст 1925» і «Волинь» починають з перемог. Матчі 1-го туру

Перша ліга з футболу. «Дніпро-1», «Металіст 1925» і «Волинь» починають з перемог. Матчі 1-го туру
Фото ФК «Рух»

Натомість, «Інгулець» несподівано поступився на власному полі

Стартовий тур першолігової першості України подарував одразу кілька несподіванок

Передусім йдеться про підсумок протистояння у Петровому, де футболісти «Інгульця», що наприкінці минулого сезону примудрилися втратити путівку до еліти, приймали «авангардівців» із Краматорська, які поки що навіть не мріють про клас найсильніших.

Та, схоже, підопічні Олександра Косевича зробили правильні висновки з розгромної поразки від «Інгульця» на старті минулого сезону.

Уже на 17-й хвилині після подачі кутового «авангардівець» Олексій Лобов виграв повітряну дуель і вколотив м’яч у сітку воріт господарів. Але після розіграшу м’яча з центра поля футболісти «Інгульця» провели ефектну комбінацію, й Ілля Коваленко, скориставшись дотепним пасом Олександра Акименка, вирівняв становище.

Після такого швидкого обміну результативними ударами суперники взяли час на перепочинок, темп у матчі різко впав, і лише на початку другого тайму учасники протистояння знову активізувалися. Спершу відзначився нападник гостей Ігор Кірієнко, але за три хвилини відомий бомбардир Олександр Акименко знову зробив рахунок нічийним – 2:2.

Проте, коли після пострілу Дмитра Задерецького «авангардівці» втретє вийшли вперед, підопічним керманича «Інгульця» Сергія Лавриненка вже забракло сил, аби врятуватися від поразки. Більше того, невдовзі Єгор Демченко, який вийшов на заміну, різаним ударом з-за меж штрафного майданчика достроково зняв із порядку денного питання про переможця.

Після фінального свистка Сергій Лавриненко сказав, що розчарований діями своїх підопічних у захисті. Підвела їх і реалізація – на відміну від «авангардівців», у яких все, що летіло у площину воріт, залітало до сітки. А от на думку Олександра Косевича, у гостей була вищою тактична готовність. Спрацював план на гру, який вони виконали, чітко діючи від оборони. Неабияк допомогла й зіграність, адже у стартовому складі краматорців був лише один новобранець – Дмитро Скоблов.

Без особливих зусиль відсвяткував вікторію у Винниках дебютант першого дивізіону СК «Дніпро-1». І хоча до початку матчу не бракувало експертів, які вище оцінювали шанси «Руху», далася взнаки перевага гостей у класі. За словами наставника «дніпрян» Дмитра Михайленка, перед командою поставлене завдання пробитися до Прем’єр-ліги, під це й комплектувався склад.

Загалом же перший тур пройшов під диктовку гостей. Розпочався він зі звитяги «Балкан» в Івано-Франківську. «Суми» здобули вольову перемогу у Горішніх Плавнях над «Гірником-Спорт». Не програла у Миколаєві й «Оболонь-Бровар». Хоча господарі грали в меншості із 40-ої хвилини, коли за фол останньої надії було вилучено Юрія Цапія, це не завадило «містянам» гостро атакувати, й у кількох моментах «пивоварів» врятував від неприємностей воротар Іван Тюрін.

За честь господарів, як слід, постояв «Колос», розгромивши «Кобру», що стала правонаступником «Геліоса». Харків’яни привезли на Київщину тільки 14 футболістів, і ті виявилися просто хлопчиками для биття. Серед ковалівців дубль оформив лідер нападу Володимир Лисенко.

Що ж до недільних матчів, то «Волинь» підтвердила серйозність своїх намірів підвищитися в класі, взявши гору у Кропивницькому над «Зіркою» – 2:0, а у Харкові футболісти «Металіста 1925» за підтримки 9280 уболівальників наприкінці поєдинку вирвали перемогу в «Агробізнесу» із таким самим рахунком.

Перша ліга України з футболу

1-й тур

«Прикарпаття» – «Балкани» – 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 – Златов (59, пен)

«Інгулець» – «Авангард» – 2:4 (1:1)

Голи: 0:1 – Лобов (16), 1:1 – Коваленко (18), 1:2 – Кірієнко (47), 2:2 – Акименко (50), 2:3 – Задерецький (52), 2:4 – Демченко (70)

«Колос» – «Кобра» – 4:0 (2:0)

Голи: 1:0 – Гавриш (2), 2:0 – Лисенко (30), 3:0 – Лисенко (47, пен), 4:0 – Костишин (78, пен)

МФК «Миколаїв» – «Оболонь-Бровар» – 0:0

«Рух» – «Дніпро-1» – 1:3 (0:1)

Голи: 0:1 – Когут (35), 1:1 – Писко (57), 1:2 – Чичиков (67), 1:3 – Куліш (90+3)

«Гірник-Спорт» – ПФК «Суми» – 1:2 (1:0)

Голи: 1:0 – Лозовий (35), 1:1 – Яворський (65), 1:2 – Бовтрук (68)

«Зірка» – «Волинь» – 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Кожанов (45+3), 0:2 – Козьбан (70)

«Металіст 1925» – «Агробізнес» – 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 – Сула (78), 2:0 – Романов (89)

За матеріалами сайту Федерації футболу України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: