Підкорення Англії – місія здійсненна: Ярмоленко має відмінний шанс заграти в новій команді

Підкорення Англії – місія здійсненна: Ярмоленко має відмінний шанс заграти в новій команді
Андрій Ярмоленко. Фото: Вест Гем

Колишній футболіст київського «Динамо» та вже екс-гравець німецької «Боруссії» отримав шанс пограти у більш сильній лізі

Трансфер Андрія Ярмоленка у англійський «Вест Гем» став справжньою інформаційною бомбою й, без сумніву, однією з найголовніших подій футбольного літа для українського вболівальника. Колишній футболіст київського «Динамо» та вже екс-гравець німецької «Боруссії» отримав шанс пограти у більш сильній лізі, а головне – «перезапустити» свою кар’єру та проявити себе в боротьбі з найдорожчими футболістами світу.

«Главком» не лишається осторонь важливої події в українському футболі та пропонує увазі шановних читачів переклад частин статей кількох закордонних видань: GetFootballNewsGermany, ForeverWestHam та RealSport101.

Чому пішов?

«Боруссія» купувала Ярмоленка за 25 мільйонів євро. У «Вест Гем» українець переходить нібито за 20. Німецький клуб готовий втратити частину грошей, які були вкладені в українця, пояснюючи бажання продати Андрія омолодженням складу. Проте очевидно, що головна причина продажу Ярмоленка криється в тому, що на Андрія не розраховує Люсьєн Фавр – тренер «Боруссії», який прийняв команду після невдалої діяльності на лаві запасних «джмелів» нідерландця Петера Боша і його австрійського колеги й тезки Штегера.

Фавр не проявив зацікавленості у співпраці з Ярмоленком, до того ж, улітку клуб придбав молодого універсала, атакувального хавбека Маріуса Вольфа в клубу «Айнтрахт» з міста Франкфурт. Не варто забувати, що Люсьєн Фавр є тренером доволі специфічним – якщо він з першого дня не вірить у того чи іншого футболіста, змінити ситуацію – справа важка й невдячна…

Куди перейшов?

Клуб вищої ліги Англії, Прем’єр-ліги, лондонський «Вест Гем», не поступається «Боруссії» у фінансових можливостях, проте наразі є далеким від тих єврокубкових висот, які підкорюються німецькому клубу в останні роки.

«Вест Гем» має гроші, а тепер ще й Мануэля Пеллегріні – чилійського менеджера, «під» якого власники клубу, Девіди – Салліван та Ґолд, готові витрачати серйозні кошти тут і зараз. Якщо в Дортмунді нині відбувається оновлення складу «під» Фавра, то в Східному Лондоні на лаві запасних теж з’явився досвідчений та майстерний спеціаліст. По суті, «молотобійці» й раніше робили ставку на досвідчених виконавців, які випали з «основи» у більш успішних і просто топових клубах. Нині лондонці мають надію, що разом з Пеллегріні «Вест Гем» таки вийде на новий рівень.

23_01Мануель Пеллегріні

Від «Вест Гема» чекають прогресу вже давно. За межами стадіону й поля для змагань за очки цей клуб все більше стає схожим на претендента, який може поповнити когорту кращих клубів англійської Прем'єр-ліги. В цей сонм сьогодні входять обидва клуби з Манчестера, «Челсі», «Тоттенгем», «Арсенал» та «Ліверпуль». «Молотобійці» мають значний фінансовий ресурс, великий стадіон та базу вболівальників, яка росте. Що ще треба для успіху?..

З приходом Пеллегріні нарешті можна сподіватися на те, чого вболівальники «Вест Гема» зачекалися, – мова про довгоочікуваний прорив у турнірній таблиці. Щонайменше це можуть бути стабільні позиції в десятці кращих клубів ліги у першому сезоні. Проте амбіції власників лондонського клубу сягають значно більшого – це місце в топ-7 і можливість представляти Англію в єврокубках, а також боротьба за трофеї всередині країни.

Хто є конкурентами Андрія та які його шанси заграти в англійській Прем'єр-лізі?

Ярмоленко став п’ятим придбанням «Вест Гема» цього літа після голкіпера Лукаша Фабіанськи, центрального захисника Ісси Діопа, лівого бека Раяна Фредерікса, а також центрального півзахисника Джека Вілшера.

Основним конкурентом Андрія може стати Мікейл Антоніо. Цей вінгер має нестандартне мислення, відмінну швидкість, а також може похизуватися вмінням виконувати точні подачі в штрафний майданчик. Проте головний недолік цього виконавця – залежність до травм. Власне, й зараз Антоніо травмований, крім того, є повідомлення про те, що він перейде в інший клуб прем'єр-ліги Англії.

В «обоймі» Пеллегріні може опинитися й Роберт Снодграсс. Проте цей гравець увесь минулий сезон провів у складі «Астон Вілли» з Бірмінгема в якості орендованого гравця. Снодграсс показав непогані результати, проте його Пеллегріні в якості виконавця «основи» радше не розглядає, через його не найвищий рівень майстерності.

Очевидно, що немає жодного сенсу говорити про тактичну побудову «Вест Гема» у минулому сезоні. Колишній тренер «Вест Гема» Девід Моєс вибудував формацію під контратакувальний стиль з австрійцем Марко Арнаутовичем на вістрі атаки. Флангові захисники, аргентинець Пабло Сабалета та француз Артур Масуаку в більшості матчів грали в якості латералей, з трьома центральними захисниками. Пеллегріні надає перевагу іншому футболу. Його покликали не для того, щоб грати від оборони. Чилієць є прихильником класичної побудови 4-2-3-1, у якій Ярмоленку знайдеться місце на правому фланзі в трійці атакувальних півзахисників.

Якщо Арнаутович залишиться (на цього виконавця претендує, наприклад, «Манчестер Юнайтед»), а трансфер бразильського хавбека Феліпе Андерсона з італійського «Лаціо» буде проведений «молотобійцями» успішно, в Пеллегріні чітко вимальовується трійка атакувальних півзахисників Ярмоленко - Андерсон- Арнаутович.

Переклав Максим Салівон для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: