Україна була сильнішою – ми програли заслужено. Чеські ЗМІ про матч із Україною

Україна була сильнішою – ми програли заслужено. Чеські ЗМІ про матч із Україною
Фото: sport.cz

Чеські засоби масової інформації неохоче пишуть про нашу команду

Збірна України провела черговий матч у Лізі націй. Результат – відмінний, третя перемога в трьох матчах. Цього разу в Харкові головна команда країни переграла колектив Чехії. Таким чином, наша команда збільшила тривалість своєї привабливої серії без поразок. Наразі команда Андрія Шевченка не програє вже дев’ять матчів (з них три гри – в межах Ліги націй). Напередодні «синьо-жовті» показали красиву гру, а головне – досягли бажаного результату. «Главком» не полінувався «пройтися» по чеським ЗМІ, які не обійшли увагою гру не тільки своєї команди, а й «синьо-жовтих».

Чеські засоби масової інформації неохоче пишуть про нашу команду, але не можуть не визнавати, що «синьо-жовта» дружина зіграла краще й перемогла заслужено.

Журналісти iDnes, схоже, шкодують, що їхню команду новий тренер не очолив раніше. Разом з тим, автори цього видання віддають належне Україні, хоча й не пишуть про це прямим текстом.

«…Це був вирішальний бій, рішучі дії і… кінець надії на прогрес. Чеські футболісти в Лізі націй не мали жодних шансів на перше місце в групі. Вдруге ми поступилися українцям, хоча в Харкові показали набагато більш симпатичний футбол. Єдиний гол був забитий до перерви після серії помилок захисників і неймовірного удару Маліновського. «Ми розчаровані результатом, але не грою», - сказав після гри тренер Ярослав Шілгави і з ним можна погодитися. Ось тільки нам потрібен був в Україні саме результат. У гостей були шанси, вони намагалися атакувати, грали компактно, організовано. Дивна зміна – пройшов лише місяць і українці вже не настільки впевнено возили чеську збірну. Наша команда стала грати краще, показала, що перебуває на правильному шляху після зміни тренера, але на щось більше в цій Лізі націй розраховувати ми вже не в змозі…»


1_29

Автори профільного ресурсу Sport акцентують увагу на турнірних перспективах своєї збірної й відзначають «чуйку» керівництва української збірної – мова про місце проведення матчу.

«…Програна ще одна вирішальна битва. Фаворит святкує успіх, а чехи тепер будуть боротися за порятунок, щоб не вилетіти в нижчий дивізіон. Новий тренер збірної Ярослав Шілгави зазнав першої невдачі, хоча його роботу не можна назвати провальною, адже у нього було менше місяця на підготовку до цього вирішального матчу. Нам треба думати про поєдинок зі словаками, це домашня гра, в якій Чехія може дозволити собі зіграти внічию, не зважаючи від результат матчу Словаччина – Україна. Шанси у команди Шілгави відстояти прийнятний результат непогані, з сильним суперником ми показали, що здатні показувати добротну гру. Особливо впевнено ми провели стартові хвилини – ми мали два шанси забити, трохи не пощастило Шику і Янкто. Наша команда не опускала руки й потім, але українці перехопили ініціативу й показали, що є повноправними господарями цієї зустрічі… Варто сказати, що Україна знову зробила ставку на фартовий стадіон під назвою «Металіст». Востаннє вони програли в Харкові ще в 2011-му році й виграли в цьому місті вже четвертий раз поспіль…»

1_30

Кореспонденти Tyden посипають голову попелом, але намагаються концентруватися й на позитивних для себе моментах. Автори цього видання не проходять також і повз заслуги наших виконавців.

«…Чехи програли Україні, переможця групи визначено. Чеські футболісти поступилися в Харкові Україні 0: 1 і тепер будуть боротися за друге місце зі Словаччиною. Втретє поспіль Україна відсвяткувала успіх, отримала головний приз в групі і перейшла до вищої ліги. Від тренера Ярослава Шілгави після перемоги в суботу у Словаччині очікувалося більшого. Важливо, що для цього були підстави: чого тільки варта можливість забити Якуба Янкто, який змарнував шикарний шанс. З іншого боку, Україна вийшла вперед на 43-й хвилині, вирішив все підступний удар Руслана Малиновського, якого не встигли накрити захисники… Незважаючи на те, що небезпечні моменти біля воріт суперника були й у Шика й, особливо, в Павелки, воротар українців Пятов був на висоті. В суперника на ударних позиціях були Ярмоленко й Циганков. Проте й одного удар українцям вистачило. Мабуть, саме тому після перерви вони вичікували свій шанс і не летіли вперед усіма силами. В цілому ми чинили опір, але мали недостатньо шансів… Гідна гра нашої збірної, однак без приводів для радощів. Крім шансів на вихід з групи, ми також втратили можливість отримати 1,5 мільйони євро (38,8 мільйонів крон) за перше місце в групі, але – визнаємо, Україна була сильнішою. Нічого не поробиш. У фінальній дуелі в групі Чехії потрібно буде набрати очки в Словаччині, буде це в листопаді в Празі…»

3_07

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Радість французів
Ліга націй. Вольові перемоги Франції та Гібралтару, а також інші результати 4-го туру
Євген Коноплянка вітає Руслана Маліновського
Ліга націй. Україна - Чехія - 1:0. Перемога, яка гарантує перше місце у групі та підвищення у класі
Фото: ФФУ
Ліга націй. Стало відомо, в якій формі зіграють збірні України та Чехії
ОСК Металіст
Ліга націй. Під час матчу Україна - Чехія порядок забезпечуватимуть 2440 правоохоронців
Збірна Англії на виїзді перемогла Іспанію
Ліга націй. Збірна Англії перемогла Іспанію, Ісландія поступилася Швейцарії. Інші матчі (відео)
Італія таки дотиснула Польщу
Ліга націй. Італія перемола Польщу, Туреччина програла Росії. Інші матчі (відео)
Фото взяте з сатйу wikiwand.com
Ліга націй. Гібралтар здобув історичну перемогу, Грузія громить Андорру
Фото взяте з сайту ua-football.com
Ліга націй. Австрія вдома переграла Північну Ірландію, Греція здолала Угорщину та інші матчі
Збірна Португалії
Ліга націй УЄФА. Португалія на виїзді обіграла Польщу, Швеція вивезла нічию з Росії. Матчі 3-го туру
Дата публікації новини: